Τα είπε με την Πυροσβεστική, η Ανεξάρτητη Κίνηση για την Παραμυθιά

Δελτίο Τύπου

Ο συνδυασμός “Ανεξάρτητη Κίνηση για την Κοινότητα Παραμυθιάς” συνεχίζει τις συναντήσεις με διάφορους φορείς της πόλης μας. Την Τρίτη 14 Μαΐου επισκεφτήκαμε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς, για να γνωριστούμε από κοντά, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα της καθημερινότητας όλων μας. Πιστεύουμε στη διαπροσωπική επαφή και το διάλογο.

Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να ακούσουμε τι λένε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για θέματα της καθημερινότητας, της ασφάλειας και της πρόληψης των πυρκαγιών (πριν το έσχατο σημείο καταστολής της φωτιάς).

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιάς, δήλωσε «Εμείς στοχεύουμε στην άμεση επέμβαση και στην αποτελεσματικότητα σε κάθε επιχείρηση πυρκαγιάς και διάσωσης και επιδιώκουμε τόσο στη μείωση του αριθμού των δασικών πυρκαγιών όσο και των καμένων εκτάσεων».

Παράλληλα εμείς, οι πολίτες, χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν καθώς και τις υποχρεώσεις μας, για άμεση ενημέρωση – κλήση στο 199 που αποτελεί βασικό σημείο για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος. Επιπρόσθετα, θα πρέπει όλοι μας να φροντίζουμε την καθαριότητα των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων από σκουπίδια και βλάστηση, ιδιαίτερα τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Από τη σημερινή συνάντηση, πήραμε τροφή για σκέψη, για την ενεργοποίηση εθελοντικής ομάδας πολιτών δίνοντας έμφαση περισσότερο στην εκπαίδευση – πρόληψη και στην ευσυνειδησία του καθένα μας ατομικά και ομαδικά, για την ασφάλεια όλων μας…. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!!!

In this article

Join the Conversation