Με μαθητές του λυκείου, τα είπε η Ανεξάρτητη Κίνηση για την Παραμυθιά

Στο επίκεντρο οι σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και προτάσεις για το τουριστικό προϊόν

Την Παρασκευή, oι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για την Κοινότητα Παραμυθιάς”, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με μια ομάδα μαθητών του Λυκείου Παραμυθιάς.

Συζητήσαμε μαζί τους για τους προβληματισμούς που έχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι της περιοχής μας ενώ ειδική αναφορά έγινε στην επιθυμία τους να βελτιωθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις οι οποίες υπάρχουν.

Αναφέρθηκαν στη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και την ίδια στιγμή έδειξαν να είναι ευαισθητοποιημένοι με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και την ανάγκη ανάδειξης της πόλης μας ως τουριστικό προορισμό.

Συγκεκριμένα, πρότειναν τη φωταγώγηση του κάστρου στο Ελευθεροχώρι και τη δημιουργία μονοπατιού που να συνδέει τα τρία κάστρα Ελευθεροχωρίου, Παραμυθιάς και Βέλλιανης, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να περιηγηθούν και να θαυμάσουν τον τοπικό μας πλούτο.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε την πρόταση που έκαναν για την δημιουργία ενός “Κέντρου Νέων”, όπου οι νέοι της περιοχής μας θα περνούν το χρόνο τους δημιουργικά και θα μπορούν να εξελιχθούν ως άνθρωποι και ως πολίτες αυτής της πόλης μέσα από την ομαδική συνεργασία.

Όλοι μαζί μπορούμε…

In this article

Join the Conversation