H ΘΕΑΤΟ για τον επετειακό 10ο Θεατρικο Νοέμβρη

«Θα δίνουμε Φως στην σκηνή» όπως κάνουμε τα τελευταία 23 χρόνια»

Το Σάββατο 7/12/19 σε ένα κατάμεστο θέατρο στο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά , έπεσε η αυλαία του 10ου Θεατρικού Νοέμβρη 2019 ο οποίος διοργανώθηκε από τον Θεατρικό Σύλλογο ΘΕΑΤΟ σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου και την Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία του Δημάρχου Δ. Σουλίου κου Καραγιάννη Γιάννη, της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κας Σταυρούλας Μπραΐμη Μπότση, του Αντιδημάρχου Παιδείας και πολιτισμού κου Φώτη Δημητρίου και του προέδρου του ΝΠΔΔ κου Νίκου Αθανασίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι κάθε φορά να φέρνει σε επαφή τους θεατές , με το πηγαίο και ουσιαστικό είδος του θεάτρου που ονομάζουμε «Ερασιτεχνικό Θέατρο», να δημιουργείται ένα κανάλι επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, ως αντίδοτο στην μιζέρια της απομόνωσης και της στέρησης (κοινωνικά , οικονομικά και πολιτιστικά) ενώ ταυτόχρονα η μικρή μας πόλη αποκτά μια ασυνήθιστη κίνηση δεχόμενοι θεατές από άλλες πόλεις και τονώνοντας τον κατά τα άλλα μοναχικό και ήπιο μήνα Νοέμβρη .

Πέντε παραστάσεις από Πάτρα – Αμαλιάδα – Ζίτσα – Γιάννενα – Φιλιάτες , δύο σεμινάρια θεάτρου με τους επαγγελματίες σκηνοθέτες: Βαγγέλη Αθανασίου και Γιάννα Κούλα και εκατοντάδες θεατών ανήλικων και ενήλικων , συνθέτουν τον απολογισμό των Τριών Παρασκευοσαββατοκύριακων αρχής γενομένης στις 22/11/2019.

Όσο ο κόσμος στηρίζει τις προσπάθειες της ΘΕΑΤΟ με το χειροκρότημά του και την αθρόα συμμετοχή του στο θέατρο και όσο υπάρχει η στήριξη των τοπικών αρχών διοίκησης τόσο θα βρισκόμαστε στην σκηνή, θα δίνουμε «Φως στην σκηνή» όπως κάνουμε τα τελευταία 23 χρόνια, που μοιραζόμαστε το θαύμα της συνύπαρξης, εσείς ως θεατές κι εμείς ως υπηρέτες της τέχνης του θεάτρου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σουλίου , το ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τις ομάδες που συμμετείχαν, και όλους τους θεατές μικρούς και μεγάλους για το θερμό τους χειροκρότημα, να ευχηθούμε και του χρόνου στα συναπαντήματά μας αγαπητοί μας θεατές στον 11ο Θεατρικό Νοέμβρη 2020 !

In this article

Join the Conversation