ΚΑΕ Παραμυθιά | Ροζ φύλλο αγώνα με τον Πύρρο Άρτας

Γράφει για την paramythia-online.gr, o Δημήυτριος Ντόκος

Επιστροφή στις νίκες για την ΚΑΕ Παραμυθιά σε ένα κρίσιμο και ιδιαιτέρως σημαντικό εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την ομάδα του Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ Άρτας που έληξε στο 74-69.

Ο αγώνας είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερνε να πάρει σημαντική διαφορά στο σκορ. Ενδεικτικό είναι το σκορ στις πρώτες δύο περιόδους, όπου υπήρξε απόλυτη ισοπαλία με 19-19 στο πρώτο και 18-18 στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μέχρι την στιγμή του αγώνα οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούσαν πρωτοπόροι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και αρκετές εύστοχες προσπάθειες τόσο από κοντινή όσο και μακρινή απόσταση. Καμία ομάδα δεν υπερτερούσε καθοριστικά στο ροστερ και αυτό που εν τέλη καθόρισε την νίκη ήταν η απόδοση των γκαρντ. Η μεγάλη ευστοχία στις προσπάθειες τριών πόντων ήταν αξιοσημείωτη φανερώνοντας και την έφεση των δύο ομάδων στο σκοράρισμα. Η ομάδα της Άρτας κατάφερε να σταθεί κοντά στο σκορ χάρη στα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ καθώς και την σωστή αμυντική λειτουργία που τις περισσότερες φορές σταμάτησε τις προσπάθειες της Παραμυθιάς για αιφνιδιασμό.

Το σκορ ημιχρόνου στο 37-37 άφηνε ανοιχτό κάθε αποτέλεσμα για την συνέχιση του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενοι ορισμένα λάθη των γηπεδούχων και παίζοντας πιστά στο πλάνο, κατάφεραν σταθερά να ξεφύγουν στο σκορ με ένα επί μέρους 12-2 για το προβάδισμα 39-47. Το όπλο της ομάδας της Άρτας ήταν τα πολλά εύστοχα τρίποντα χάρη στα οποία πέτυχε τους μισούς σχεδόν πόντους της αναμέτρησης. Η Παραμυθιά αντέδρασε και με μεγάλα σουτ κατάφερε να περιορίσει την ζημία στο 51-55 σκορ τρίτου δεκαλέπτου με τον Τάχια να την κρατά ζωντανή.

Η μεγάλη αντεπίθεση της Παραμυθιάς ξεκίνησε με μπροστάρη των Μπάμπο που πέτυχε τρίποντο και φάουλ και στην συνέχεια καλάθι και φάουλ σημειώνοντας 7 συνεχόμενους πόντους!! Το γήπεδο ξεσηκώθηκε και οι παίχτες της Παραμυθιάς εξαπέλυσαν αντεπίθεση διαρκείας. Κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και γρήγορα και μικρή διαφορά 5 πόντων. Ο τραυματισμός του Τάχια δεν ήταν αρκετός να ανακόψει την πορεία των γηπεδούχων με τον νεαρό Βάσιο να παίρνει την σκυτάλη στο σκοράρισμα. Για άλλη μια φορά η γνωστή τριάδα Μπάμπος (22), Τάχιας (19), Βάτσιος (19) ήταν σπουδαία δίνοντας μια καθοριστική νίκη. Από τον Πύρρο Άρτας ξεχώρισαν οι Χίτζιος και Γιαννάκης με 19 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Με την σπουδαία αυτή νίκη η ομάδα της Παραμυθιάς βρίσκεται μόνη πρώτη στον δεύτερο όμιλο της κατηγορίας εκμεταλλευόμενη και το στραβοπάτημα των Μολοσσών Ιωαννίνων στο Κυριακάτικο τοπικό αγώνα με αντίπαλο την ομάδα του Σπάρτακου Β’ Ιωαννίνων.

Επόμενη αγωνιστική για την Παραμυθιάς εκτός έδρας την Κυριακή 22/12/2019 στην Άρτα με αντίπαλο την ομάδα Γ.Σ ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ .

Αξιοσημείωτη ήταν η εμφάνιση και σπουδαία νίκη των ακαδημιών της Παραμυθιάς, με την ομάδα των προμίνι να νικά στην Β’ φάση των νοκ-άουτ αγώνων των ομίλων τον ΠΗΓΑΣΟ Ν. Κέρκυρας και να προκρίνεται στα προημιτελικά με αντίπαλο την ομάδα της Κ.Α.Ε ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί εντός έδρας το Σάββατο 21/12/2019 στις 18:30 στο κλειστό Δημοτικό γήπεδο της Παραμυθιάς.

Η ΚΑΕ Παραμυθιάς ζητά από το φίλαθλο κοινό να συμπαρασταθεί μαζικά και θερμά με την παρουσία του στον κρίσιμο αυτόν αγώνα, καμαρώνοντας της προσπάθειες των μικρών μαχητών στην προσπάθεια να συνεχίσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεκάλεπτα: 19-19,37-37,51-55,74-69
Διαιτητές: Λειβαδίτης – Πλιάκος

Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Κωστίδης Πέτρος): Ανδρέου, Κούρτης, Φάτσιος ,Τάχιας 19(2),Κάτσης , Λατσός 4,Βάτσιος 19(3), Ζαφειράκης 6,Ρεσβάνης 4,Μπάμπος 22(3), Ντάγκας ,Τσούπης.
Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ (Κωσταππαπάς Γ.): Σαμπρίκης, Πέτσας 6(1),Γιαννάκης 14(2) ,Λώλος 6, Χίτζιος 19(3),Λιαπάτας 5,Κώτσικας 9(3),Δημητρίου 10(2).

Αποτελέσματα ομίλου:
Α.Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ(Β) – Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ 72 – 64
ΓΚ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 74 – 69
ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ – Γ.Σ ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ 52 – 66
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΑΞΩΝ – Α.Ο ΠΑΡΓΑΣ 0-20
ΡΕΠΩ : Β.Α.Ο ΑΡΤΑΣ

In this article

Join the Conversation