Ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου από την Σταυρούλα Μπραΐμη

Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της για την προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Δήμαρχος Σουλίου  Σταυρούλα Μπραΐμη. Σύμφωνα μάλιστα με το έγκυρο epiruspost.gr, το όνομα...

Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της για την προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Δήμαρχος Σουλίου  Σταυρούλα Μπραΐμη. Σύμφωνα μάλιστα με το έγκυρο epiruspost.gr, το όνομα της παίζει δυνατά τις τελευταίες μέρες.

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου που θα αναδείξει το νέο προεδρείο και τα υπόλοιπα όργανα θα μετέχουν συνολικά 125 μέλη που θα αναδειχθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Στο ίδιο ρεπορτάζ του epiruspost.gr ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2 συσκέψεις για τις υποψηφιότητες της προεδρίας, που έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στις συναντήσεις αυτές ελήφθησαν τρεις βασικές αποφάσεις:
– Την προεδρία της ΠΕΔ θα διεκδικήσει δήμαρχος. Μάλιστα θα ήταν ιδανική η περίπτωση υποψηφίου που έχει ήδη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν προέρχεται από την ομάδα αυτών που εκλέγονται για πρώτη φορά.
– Να αποφευχθεί και στην περίπτωση αυτή η κομματική ομπρέλα, καθώς οι περισσότεροι είχαν πολυσυλλεκτικούς συνδυασμούς.
– Ο συνδυασμός να είναι όσο το δυνατό πιο αντιπροσωπευτικός και πολιτικά αλλά και γεωγραφικά.

Στην γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου:

  • Ο Δήμος Σουλίου θα εκπροσωπηθεί από 4 μέλη. Την Δήμαρχο, 2 Δημοτικούς Συμβούλους από την πλειοψηφία και έναν από την αντιπολίτευση.
  • Οι 37 απ’ αυτούς είναι από το Δήμο Ιωαννιτών. Οι 22 θα προέρχονται από την πλειοψηφία και οι 14 από την αντιπολίτευση.
  • Ο Δήμος Άρτας θα εκπροσωπηθεί με 15 μέλη, εκ των οποίων οι οκτώ θα είναι από την πλειοψηφία και οι έξι από την αντιπολίτευση.
  • Ο Δήμος Πρέβεζας με έντεκα, έξι από την πλειοψηφία και τέσσερις από την αντιπολίτευση.
  • Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με εννέα μέλη, πέντε από την πλειοψηφία και τρεις από την αντιπολίτευση.
  • Ο Δήμος Ζίτσας με έξι μέλη, τρεις από την πλειοψηφία και δύο από την αντιπολίτευση.
  • Ο Δήμος Ζηρού με πέντε μέλη, δύο από την πλειοψηφία και δύο από την αντιπολίτευση όπως το ίδιο ισχύει και για τους δήμους Νικολάου Σκουφά και Πάργας.
  • Με τέσσερα μέλη εκπροσωπούνται οι δήμοι Δωδώνης, Πωγωνίου και Φιλιατών. Οι δύο θα προέρχονται από την πλειοψηφία κι ένας από την αντιπολίτευση.
  • Με τρεις αντιπροσώπους θα εκπροσωπηθούν οι δήμοι Φιλιατών, Κεντρικών Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Μετσόβου, Γ. Καραισκάκη και Βορείων Τζουμέρκων. Ένας θα προέρχεται από την πλειοψηφία κι ένας από την αντιπολίτευση.
  • Τέλος με δύο εκπροσώπους θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος Ζαγορίου και θα προέρχονται από την αντιπολίτευση.


In this article

Join the Conversation