Και η Παραμυθιά στις πρώτες 304 περιοχές με δωρεάν ίντερνετ, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Σαμαρά

Η Παραμυθιά βρίσκεται στις πρώτες 304 περιοχές οπού  θα ξεκινήσει η παροχή του δωρεάν ίντερνετ, εξαγγελία την οποία είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς ωστόσο...

Η Παραμυθιά βρίσκεται στις πρώτες 304 περιοχές οπού  θα ξεκινήσει η παροχή του δωρεάν ίντερνετ, εξαγγελία την οποία είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης του φιλόδοξου προγράμματος. Στις 304 περιοχές βρήσκεται και η Ηγουμενίτσα και το Φιλιάτι.

Στα συγκεκριμένα σημεία οπού θα στηθούν τα κρατικά hotspot, οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται στο ίντερνετ για 30 λεπτά, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης και  να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Αργότερα, το δίκτυο wi-fi θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).

In this article

Join the Conversation