Υπέρ της πρότασης Παπανδρέου η ΝΕ Θεσπρωτίας. Ζητά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου προέδρου

Ένα νέο επεισόδιο στο σήριαλ του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (ή της Δημοκρατικής Παράταξης…) και στην εκλογή ή όχι νέου προέδρου, παίχτηκε το βράδυ της Τετάρτης και αφού είχε...

Η Νομαρχιακή   Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ  συνεδρίασε στις 26.11.2014 στην Ηγουμενίτσα   με αποκλειστικό  θέμα  τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή θεωρεί ότι  η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δεν βοηθά ούτε την χώρα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία ούτε τον Πολιτικό μας χώρο. Θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει να προσφέρει ακόμη πολλά στην ανασυγκρότηση της  Ελληνικής κοινωνίας στην εποχή μετά τα μνημόνια. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε όλοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και κανείς δεν περισσεύει. Στην κρίσιμη πολιτική συγκυρία  που βιώνουμε, ο λαός περιμένει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ να προχωρήσει σε αλλαγή πολιτικής, που σημαίνει ότι ο ιστορικός πολιτικός συμβιβασμός της συγκυβέρνησης θα πρέπει να κλείσει τον κύκλο του άμεσα και οριστικά.

Έχουμε ευθύνη να απαντήσουμε στην  αγωνία  της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει άλλες αντοχές. Με βάση τα παραπάνω επαναφέρουμε την πρότασή μας για την ανάγκη άμεσης  σύγκλησης Πολιτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Να αποφασίσουμε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως πρόβλημα παραγωγικό και αναπτυξιακό και δεν αντιμετωπίζεται με οριζόντια, αντιλαϊκά μέτρα .

Σήμερα χρειάζονται πολιτικές-μεταρρυθμίσεις που θα είναι ανάχωμα στην επανάληψη της κρίσης στο μέλλον. Να θέσουμε το πλαίσιο και να προχωρήσουμε σε  Διακήρυξη για ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΣΟΚ, χτίζοντας τη  ταυτότητα του Κινήματος, την οποία έχασε μέσα από τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Να διαμορφώσουμε το ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα με σύγχρονη οργανωτική δομή και θέσεις και με σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας την επόμενη μέρα.

Δεν δεχόμαστε το Κίνημά μας ως συνιστώσα ΚΑΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Σήμερα , περισσότερο από ποτέ , χρειαζόμαστε την ενότητα στην κορυφή για να μπορεί να  σφυρηλατηθεί και η  ενότητα  στη βάση του Κινήματός μας.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του κινήματος να νιώσει την κρισιμότητα των στιγμών και να  αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες δρομολογώντας διαδικασίες ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.   

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

In this article

Join the Conversation