“Οργώνουν” τα χωριά της Θεσπρωτίας για τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτροφών

Με μια σειρά εξορμήσεων στα αγροτικά χωριά του Νομού Θεσπρωτίας και μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα που βιώνει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, η  Λαϊκής Αντίστασης -Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία...

Είναι και η ληστρική φορολογία από το πρώτο ευρώ και την πρώτη σταγόνα ιδρώτα στο εισόδημα και τα χαράτσια στα χωράφια, αποθήκες, στάβλους, που θυμίζουν την αγροτιά των οθωμανικών χρόνων. Είναι και οι νόσοι, όπως καταρροϊκός πυρετός των προβάτων που σαρώνει την περιοχή, προκαλώντας τεράστια οικονομική καταστροφή στους κτηνοτρόφους. Είναι και νέα ΚΑΠ που έρχεται με το νέο έτος για να προσαρμόσει τον ήδη αποδεκατισμένο αγροτικό χώρο στις  ανάγκες των μονοπωλίων (αγροτοβιομήχανους και τραπεζικό κεφάλαιο, προμηθευτές και μεγαλέμπορους) και να συγκεντροποιήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή. Πλήρη εφαρμογή δηλαδή του καπιταλιστικού νόμου που κάνει τον φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο. Είναι και όλα τα άλλα  μέτρα που πλακώνουν τα εργατολαϊκά νοικοκυριά και εκτινάσσουν το κόστος ζωής.

Όλα αυτά ενορχηστρωμένα και οργανωμένα από την υποτελή κυβέρνηση που δεν διστάζει να ρημάξει την οποιαδήποτε παραγωγική δράση κατ΄ εντολή και όφελος των ξένων ιμπεριαλιστών. Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού από τις κεντρικές του δομές, τους διάφορους βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τις Ενώσεις, που υποτίθεται ότι  είναι οι μηχανισμοί άμυνας του αγροτικού κόσμου, έχουν συντονιστεί για την μετατροπή του αγρότη και του κτηνοτρόφου σε δουλοπάροικο, που ο τεράστιος κόπος και τα έξοδα που καταβάλει δε θα καλύπτουν ούτε το βασικό κόστος διαβίωσης.
Η αντίσταση σ’ αυτή τη στρατηγική του αφανισμού απαιτεί από μεριά του αγροτικού κόσμου ισχυρά συνδικαλιστικά όργανα, αγροτικούς συλλόγους, επιτροπές αγροτών, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις και συλλογικές δράσεις για την προάσπιση της ντόπιας αγροτικής παραγωγής. Απαιτείται το ξεγάντζωμα από τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που αποτέλεσαν το τυράκι στη μεγάλη φάκα της διάλυσης της αγροτικής παραγωγής της χώρας, αλλά και από τους κυβερνητικούς αγροτοπατέρες, που δουλειά τους είναι να σπέρνουν αυταπάτες και να χρυσώνουν το χάπι της καταστροφής.

Σίγουρα αυτός είναι ο δύσκολος, αλλά ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να εμποδίσει τον αφανισμό αγροτικών νοικοκυριών και να  εγγυηθεί ένα πραγματικά καλύτερο αύριο στον αγροτικό κόσμο άρα και στο σύνολο του τόπου. Αυτός το δρόμος είναι κοινός με τις αντιστάσεις όλου του άλλου εργαζόμενου λαού που μαστίζεται  από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτό το δρόμο  δείχνει η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία και σε αυτούς τους αγώνες θα συμπαρασταθεί.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!