Α. Μπέζας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα παρατείνει του προγράμμα ή θα αντλήσει χρήματα από Έλληνες καταθέτες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα πρέπει να δεχτεί παράταση του προγράμματος ή θα πρέπει να αντλήσει τα χρήματα από Έλληνες καταθέτες. Για να πληρωθούν τα ομόλογα Μαρτίου θα πρέπει...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα πρέπει να δεχτεί παράταση του προγράμματος ή θα πρέπει να αντλήσει τα χρήματα από Έλληνες καταθέτες. Για να πληρωθούν τα ομόλογα Μαρτίου θα πρέπει το δημόσιο να εκδώσει έντοκα γραμμάτια, θα πρέπει να έχει την έγκριση των εταίρων η οποία δεν υπάρχει.

Ας πούμε ότι προχωρούμε σε αυτό χωρίς την έγκριση, για να έχεις αποτέλεσμα πρέπει να έχεις αγοραστές», είπε στον Αlpha 989 ο Αντώνης Μπέζας, υποψήφιος ΝΔ Θεσπρωτίας. Όπως εξήγησε ο κ. Μπέζας, «για να έχει αποτέλεσμα η έκδοση ομολόγων πρέπει να υπάρχουν αγοραστές ή επενδυτές άλλου τύπου». «Οι πηγές θα είναι οι ελληνικές τράπεζες», σημείωσε ο κ. Μπέζας και τόνισε ότι «ή οι τράπεζες θα τα αγοράσουν που θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας ή οι αγοραστές θα είναι οι Έλληνες καταθέτες. Αυτές είναι οι εναλλακτικές ,ας μας εξηγήσουν πως θα εκδώσουν έντοκα γραμμάτια του δημοσίου».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τόλιου, ο κ. Μπέζας απάντησε ότι «ο κ. Τόλιος είναι από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν ξεκάθαρα για μονομερείς ενέργειες, εντάσσουν σε αυτές και την έξοδο από το ευρώ. Αν έχεις μια ισχυρή τάση που λέει ξεκάθαρα ότι θα κινηθεί ενάντια στους βασικούς κανόνες του ευρώ , τότε ο κίνδυνος είναι προ των πυλών».

Για τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι «αν πάμε σε κατάργηση του θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο δημοσιονομικό κενό. Η δική μας προσπάθεια είναι ο ΕΝΦΙΑ να έχει καθολική εφαρμογή. Αν πάμε σε κατάργηση του, το ποσό αυτό θα πρέπει να βρεθεί από κάπου. Πρέπει να μας εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι εννοεί, φαίνεται το κενό στη φορολογική πολιτική που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακούστε τη συνέντευξη απο εδώ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!