ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισε ο Αχέροντας. Στο ίδιο έργο θεατές…

Μπροστά στο εθυμοτυπικό πλέον φαινόμενο του πλημμυρισμένου Αχέροντα, βρέθηκαν το Σάββατο οι κάτοικοι της Γλυκής. Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα το ποτάμι να φουσκώσει και γρήγορα να...

Μπροστά στο εθυμοτυπικό πλέον φαινόμενο του πλημμυρισμένου Αχέροντα, βρέθηκαν το Σάββατο οι κάτοικοι της Γλυκής. Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα το ποτάμι να φουσκώσει και γρήγορα να ξεχειλίσει, παρασύροντας τα τεχνικά φράγματα που είχαν τοποθετηθεί και προκαλώντας ζημιές σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.

Στο σημείο βρέθηκαν σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου καθώς και η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη και ο Αντιδήμαρχος Στάυρος Κωσταράς. Το νερό υποχώρησε προς το παρόν, ωστόσο η πολιτική προστασία είναι σε επιφυλακή καθώς οι βροχοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Οι έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την μη διάνοιξη της κοίτης σε ορισμένα επικίνδυνα σημεία, είναι οι κυρίες αιτίες για την υπερχείλιση του ποταμού. Σε δηλώσεις στην κάμερα της paramythia-online.gr o αντιδήμαρχος Σουλίου Σταύρος Κωστάράς, τονίζει πως απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις της περιφερείας Ηπείρου και των Δήμων Σουλιου και Πάργας, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η συχνή υπερχείλιση του Αχέροντα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικές εικόνες καθώς και τις δηλώσεις του Σταύρου Κωσταρά και κάτοικου της περιοχής.


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!