660.000 ευρώ οι ζημιές στις πρόσφατες θεομηνίες

Στις 660.000 ευρώ ανέρχονται οι ζημιές στον Δήμο Σουλίου (χωρίς να υπολογιζεται η κατολίσθηση στο Πετούσι, καθώς αφορά την απογραφή των ζημιών στα επαρχιακά οδικά δίκτυα) στις πρόσφατες θεομηνίες, σύμφωνα...

Στις 660.000 ευρώ ανέρχονται οι ζημιές στον Δήμο Σουλίου (χωρίς να υπολογιζεται η κατολίσθηση στο Πετούσι, καθώς αφορά την απογραφή των ζημιών στα επαρχιακά οδικά δίκτυα) στις πρόσφατες θεομηνίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης καταγραφής, όπως τα παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Συνολικά στην Θεσπρωτία οι ζημιές ανέρχονται στα 7.000.000 ευρώ εκ των οποίων τα 3.600.000 ευρώ αφορούν σε οδικά δίκτυα, εθνικά κι επαρχιακά όπως επίσης σε αντιπλημμυρικά κι άλλα έργα, τα 2.000.000 ευρώ στο Δήμο Ηγουμενίτσας και 980.000 στον Δήμο Φιλιατών.

Όπως ανέφερε ο Θωμάς Πιτούλης, στόχος είναι η κήρυξη των πληγέντων περιοχών σε πλημμυροπαθείς και κατολισθαίνουσες. Κατα την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε, υπογράμμισε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες και υποχρέωση όλων είναι στο εξής να σχεδιάσουν παρεμβάσεις έγκαιρα ώστε τέτοια φαινόμενα να μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο και συνάμα να υπάρξει έγκαιρη διαχείριση των σημείων και των περιοχών όπου διαπιστώνεται ότι είναι περισσότερες ευάλωτες στα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Σουλίου:


In this article

Join the Conversation