Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για την εργατική πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας τιμά την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνιστήκαν και θυσίασαν την ζωή τους για...

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας τιμά την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνιστήκαν και θυσίασαν την ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση.

Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ότι δεν θα υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων. Καμία αναμονή στην παραπάνω εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν, καμία ανοχή στα νέα μέτρα που θα έρθουν από την κυβέρνηση, την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ μετά από τις διαπραγματεύσεις.

Όπως και να τα ονομάσουν ένα είναι σίγουρο: το μόνο που παζαρεύουν και διαπραγματεύονται είναι το πώς το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο θα βγει αλώβητο από την καπιταλιστική κρίση που το ίδιο έχει δημιουργήσει πατώντας πάνω στις ζωές μας.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, είναι ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί! Όσο δεν οργανώνουμε την πάλη μας, τόσο τα μέτρα και οι νόμοι που θα παίρνουν θα είναι εις βάρος μας. Είναι η ώρα να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να είναι αφετηρία η φετινή επέτειος της εργατικής πρωτομαγιάς για νέους αγώνες, για νέες κατακτήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κλάδου η επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στις 10 π.μ. στον Πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!