Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Μαύρα μαντάτα για τις κόκκινες γραμμές

Εξαιρετικά οδυνηρές αντιλαϊκές εξελίξεις είναι μπροστά μας. Οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύονται σαθρές και καταρρέουν η μια μετά την άλλη, σε μια εξελισσόμενη...

Δεν παραμένει μόνο ο ΕΝΦΙΑ, που προεκλογικά ήταν αντιλαϊκό χαράτσι και, σήμερα, επιβάλλουν την πληρωμή του σαν «πατριωτικό καθήκον». Δεν παραμένει μόνο ο κατώτατος μισθός, το αφορολόγητο και όλα τα μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα ως έχουν. Έχουν αποφασίσει την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ (18% τουλάχιστον) στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών, με κάποιες περιορισμένες -σε αριθμό – εξαιρέσεις.

Πρόκειται για ένα ακραιφνώς νεοφιλελεύθερο σύστημα ΦΠΑ που αντικαθιστά τους τρεις συντελεστές με έναν, στην πραγματικότητα, πλήττοντας κυρίως τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Και έπεται συνέχεια αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά και το ασφαλιστικό σύμφωνα με τις «ευέλικτες» διατυπώσεις της συμφωνίας Τσίπρα – Γιούνκερ και όχι μόνο.

Η περιβόητη νέα «συμφωνία – γέφυρα» της 20ής Φεβρουαρίου, που μέσα στη «δημιουργική ασάφειά» της είχε «κόκκινη γραμμή» τη μη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων, καταλήγει σε μια εκτρωματική αποσαφήνιση νέων αντιλαϊκών δεσμεύσεων και μέτρων.

In this article

Join the Conversation