Με επιτυχία η ημερίδα στη Παραμυθιά για τον πρωτογενή τομέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στην Παραμυθιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ‘Καρκαμίσι’ του Δήμου Σουλίου, η ημερίδα με θέμα τη γεωργία στις μέρες μας, τα προβλήματα,...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στην Παραμυθιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ‘Καρκαμίσι’ του Δήμου Σουλίου, η ημερίδα με θέμα τη γεωργία στις μέρες μας, τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις πρακτικές λύσεις που προτείνονται για εισοδήματα από τον πρωτογενή τομέα. Στην συνέχεια υπήρξε ειδική ενότητα για την καλλιέργεια της λεβάντας και της καρυδιάς. Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η Γεωπόνος κα. Πατσιούρα Μαρία.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Σουλίου, αφού καλωσόρισε τους Γεωπόνους εισηγητές κ. Μουσελίμη Βασίλειο και κα. Κελεσίδου Μαρία αλλά και τους επιχειρηματίες κ. Πετρίδη Παναγιώτη και κ. Γονίδη Μιλτιάδη ανέφερε τα ακόλουθα:
«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας. Τα προβλήματα όμως που υπάρχουν είναι πάρα πολλά. Στόχος και σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι οι συνεχείς ενημερώσεις να αποτελέσουν έναν από τους τρόπους στήριξης των αγροτών. Η σημερινή ενημέρωση γίνεται για να προταθούν καινοτόμες καλλιέργειες, εναλλακτικά σενάρια ενασχόλησης με τη γη και η σύνδεση τους με την τοπική οικονομία. Το σημαντικό δε είναι ότι η ενημέρωση γίνεται από άτομα τα οποία συνδυάζουν την επιστημονική κατάρτιση με την εμπειρία. Γι’ αυτό ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων και τους υπόλοιπους ομιλητές για την συμμετοχή τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής οικονομίας κ. Κάτσιος Νικόλαος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σουλίου, τοπικοί εκπρόσωποι, γεωπόνοι – κτηνίατροι και αγρότες της περιοχής.

Γραφείο τύπου
Δήμου Σουλίου
In this article

Join the Conversation