Στις εκδηλώσεις για τα 71 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου, Μπραΐμη και Καλόγηρος

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού, με αφορμή τα 71 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση...

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού, με αφορμή τα 71 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς κ. Καλόγηρος Γιώργος.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 9/6/2015 στο μουσείο του ολοκαυτώματος του Διστόμου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών. Κύριο θέμα ήταν η διεκδίκηση των αποζημιώσεων σε έμψυχο δυναμικό, περιουσίες και υποδομές της χώρας από τους Γερμανούς και το κατοχικό δάνειο.

Οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας διατράνωσαν τη βούληση τους για την διατήρηση της μνήμης των ολοκαυτωμάτων από «οφειλόμενο καθήκον και τιμή προς τους εκτελεσθέντες» της περιοχής. Επίσης το διοικητικό συμβούλιο μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα», που στόχο έχει και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, τόνισε τη συνεργασία με το Εθνικό συμβούλιο για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και υπογράμμισε τη στήριξή του στις σχετικές πρωτοβουλίες της Βουλής και της ελληνικής κυβέρνησης.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τις δυνάμεις των Ες-Ες, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολαου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεωργίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή προς το Μαυσωλείο Διστόμου, όπου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης μεταξύ άλλων έδωσε ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η πρόεδρος της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπουλου.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!