Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Nα ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων

Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων Σε τέσσερις μόλις μήνες έγιναν φύλλο και φτερό όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος η ΝΔ, ενεργεί ως δύναμη πίεσης και κρούσης του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας για να συνεχιστεί αδιατάρακτα η βάρβαρη πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για «εθνική συνεννόηση» στα πλαίσια ενός νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με το ΣΥΡΙΖΑ. Δίπλα στο δοκιμασμένο κόμμα της υποτέλειας τη ΝΔ, οι κυρίαρχες δυνάμεις, ξένες και ντόπιες, στηρίζουν και ενισχύουν τα δεκανίκια τους, το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, και προετοιμάζουν τους όρους μιας ανασύνθεσης του κεντροδεξιού πόλου, προκειμένου να τον καταστήσουν προοπτικά διάδοχη εναλλακτική κυβερνητική λύση. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, η συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, τα αλλεπάλληλα κύματα αντεργατικών μέτρων, η υπαγωγή κάτω από τον ασφυχτικό ιμπεριαλιστικό έλεγχο είναι μονόδρομος. Η μορφή μόνο και το περιτύλιγμα μπορούν να αλλάξουν.

Πάντα σε κάθε διαπραγμάτευση για το πέρασμα μιας μνημονιακής συμφωνίας στήνεται το ίδιο σκηνικό. Μια προπαγανδιστική τρομοκρατική επιχείρηση που εκβιάζει το λαό με την απειλή του «Grexit» και της χρεοκοπίας, προκειμένου να υποκύψει και να αποδεχθεί τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες και η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία. Κανένας πολιτικός εκβιασμός από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους και καμιά κάλπικη ή πραγματική απειλή περί «Grexit» δεν θα υποστείλει τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για την ανατροπή των μνημονίων υποδούλωσης, την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων, την απαλλαγή του από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων.

Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η πιο πλατιά αντίσταση και πάλη Η ανάπτυξη του λαϊκού αγώνα απαιτεί, πρώτα και κύρια, το αποτελεσματικό ξεσκέπασμα της παραπλανητικής προπαγάνδας και την αντιμετώπιση της υπονομευτικής επίδρασης που ασκεί στις πλατιές λαϊκές μάζες και το κίνημα το λαθρεμπόριο ελπίδας και ασύστολης δημαγωγίας στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση. Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να δυναμώσει την πάλη του για να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν και την απόκρουση αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και την απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και το γκρέμισμα του αντιδραστικού καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

In this article

Join the Conversation