Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία

Tους υποψήφιους βουλευτές Θεσπρωτίας, ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Το ψηφοδέλτιο θα αποτελειται απο τους 1) Δήμας Θεόδωρος συν/χος έμπορος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ηγουμενιτσας 2) Γκίκας Σωτήρης, οικοδόμος, μέλος της...

Μαζί με το Ποτάμι εμφανίζονται σαν οι πιθανοί, αυριανοί εταίροι μιας κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ψήφο σε αυτά τα κόμματα αμέσως ο λαός θα την βρει απέναντί του. Η επόμενη κυβέρνηση θα την επικαλείται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα διεκδικούν, θα αγωνίζονται ενάντια στα νέα μέτρα, στους νέους εφαρμοστικούς νόμους. Καμία εμπιστοσύνη στο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα Λαϊκή Ενότητα. Μέχρι σήμερα έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση του αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου.

Είναι ένα αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα. Στήριξαν, από κυβερνητικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο. Δεν έβγαζαν άχνα όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι δεδομένη, όταν έδινε όρκους πίστης στον καπιταλισμό, στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, στα διάφορα φόρα του διεθνούς κεφαλαίου. Πίσω από την αντιμνημονιακή ρητορεία τους κρύβεται η στήριξη στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, η στήριξη του κεφαλαίου. Απομονώστε τη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή. Μην της επιτρέψετε να ξανασηκώσει κεφάλι, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει και να συσκοτίσει τον εγκληματικό ναζιστικό της ρόλο. Είναι το «μαντρόσκυλο» των καπιταλιστών, του “διαίρει και βασίλευε”, όργανο διάσπασης της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει ελπίδα. Η πρόταση του ΚΚΕ, για τη λαϊκή εξουσία, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες, όπου υποβάλλεται ο λαός, στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Σ’ αυτήν την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού.
Στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη να βγει πιο δυναμωμένο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στον νομό Θεσπρωτίας.


In this article

Join the Conversation