Και με την βούλα το Ειρηνοδικείο στο Δήμο… Υπογράφονται σήμερα τα συμβόλαια στο ΤΑIΠΕΔ

3 χρονιά μετά την απόφαση για κατάργηση του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς και μετά από μια σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου, 2 διαγωνιστικές διαδικασίες του Ταμείου Αξιοποίησης...

3 χρονιά μετά την απόφαση για κατάργηση του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς και μετά από μια σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου, 2 διαγωνιστικές διαδικασίες του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασιες, το κτήριο του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς περνάει το απόγευμα του Σαββάτου και με την βούλα στην κυριότητα του Δήμου Σουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, στις 18:00 το απόγευμα Σαββάτου, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη Μπότση, υπογράφει τα συμβόλαια αγοράς δίνοντας ένα τέλος στο σήριαλ αυτό.

Το κτήριο και ο περιβάλλον χώρος (οικόπεδο επιφάνειας 908,47 τμ και από κτίριο συνολικής δομημένης επιφάνειας 403,84 τμ) που χτίστηκε ύστερα από προσπάθειες του αείμνηστου Βασίλειου Κραψίτη, περνά στην κυριότητα του Δήμου, με το ποσό των 210.000 ευρώ.

Το σήριαλ είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2012 με την απόφαση του τότε υπουργού δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για κλείσιμο του Ειρηνοδικείου. Στις 5 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, πραγματοποιείται η τελευταία δικάσιμος του Ειρηνοδικείου. Παραμονές του 2013 και λίγο πριν αρχίσουν οι διαδικασίες μεταφοράς, είχε πραγματοποιηθεί κατάληψη του χώρου από την Δημοτική Αρχή ενώ στις αρχές του 2013 πέφτουν οι τίτλοι τέλους για την λειτουργία του κτηρίου ως ειρηνοδικείο με την μεταφορά του, στο δικαστικό μέγαρο Ηγουμενίτσας

In this article

Join the Conversation