ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας: Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται. Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται! Αυτή τη φορά στο τιμόνι της επίθεσης βρίσκεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υλοποιεί τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών της τρόικας, όπως είχαν κάνει...

Βέβαια, παρά τις «θυσίες», όπως ονομάζουν οι ιθύνοντες του συστήματος την επίθεση στο λαό, ούτε δουλειές πρόκειται ν’ ανοίξουν, ούτε καμιά «ανάπτυξη» πρόκειται να έρθει. Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες Ενώ αυτή είναι η κατάσταση, με ευθύνη των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά και του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, δεν έχει ξεσπάσει κανένας σοβαρός αγώνας ενάντια σ΄ αυτή την επίθεση.

Οι συμβιβασμένες-υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ (που πρόκρινε το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιούλη) και της ΑΔΕΔΥ, αυτοί που στηρίζουν τη νέα επίθεση ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν «απενοχοποιούνται» με την κήρυξη μιας 24ωρης γενικής απεργίας. Και δεν αποτελούν πραγματικό αγώνα, οι θεαματικές, τηλεοπτικού τύπου ενέργειες του ΠΑΜΕ, που αναπαράγουν την περιθωριοποίηση των μαζών και δε συγκροτούν απολύτως τίποτα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσουν την απεργία αυτή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, αλλά και για να χαράξουν το δικό τους δρόμο αντίστασης και αγώνα. Κόντρα στην απογοήτευση και την αδράνεια, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια και να υπερασπίσουν μαζικά, συλλογικά και αποφασιστικά τα δικαιώματά τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Αυτή είναι και η μοναδική διέξοδος! Με ΚΟΙΝΕΣ συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συνελεύσεις, απεργίες να συμβάλουν στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, και στη δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση!

Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα στη δουλειά!
Κάτω τα χέρια απ΄ τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις!
Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια, η πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου
Ούτε Ε.Ε. – Ούτε Δ. Ν. Τ. 
Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού!
Ο μαζικός λαϊκός αγώνας η μοναδική διέξοδος!

Απεργιακή συγκέντρωση, Πλατεία Δημαρχείου 10.30πμ

In this article

Join the Conversation