Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από την επέτειο της μεγάλης εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σαράντα δύο χρόνια που η νεολαία έδωσε ένα βροντερό μήνυμα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας. Αυτό το...

Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από την επέτειο της μεγάλης εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σαράντα δύο χρόνια που η νεολαία έδωσε ένα βροντερό μήνυμα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας. Αυτό το μήνυμα παραμένει ζωντανό και έχει πολλαπλούς αποδέκτες σήμερα.

Στις μέρες μας, που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την ελληνική κοινωνία, νοσταλγοί του αυταρχισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ώστε να κηρύττουν τα αντιδημοκρατικά τους πιστεύω. Όσο όμως κι αν προσπαθούν να ανατρέψουν την ιστορική αλήθεια, τα γεγονότα της επταετίας δεν αμφισβητούνται.

Η κοινωνία δεν ξέχασε τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ και τους τόπους μαρτυρίου των αγωνιστών. Δεν ξέχασε την πορεία και τους χειρισμούς της στρατιωτικής χούντας που οδήγησαν στην προδοσία και τη διχοτόμηση της Κύπρου. Δεν ξέχασε τον αντιδικτατορικό αγώνα και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Με οδηγό την ιστορική μνήμη και τη δικαίωση των δημοκρατικών αγώνων, οι κοινωνικές διεκδικήσεις για ένα καλύτερο αύριο με δημοκρατία και ειρήνη συνεχίζονται.

In this article

Join the Conversation