Κινητικότητα για το εμπορευματικό κέντρο. Ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή

Λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει για την λειτουργία του εμπορευματικού σταθμού στην Γκρίκα Παραμυθιάς, προσπαθεί να δώσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, η...

Λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει για την λειτουργία του εμπορευματικού σταθμού στην Γκρίκα Παραμυθιάς, προσπαθεί να δώσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, η υπεύθυνη για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας, Τατιάνα Καλογιάννη, έχει καλέσει σε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή στα γραφεία της ΠΕ Θεσπρωτίας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο του ΟΛΗΓ Αντρέα Νταή, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο και την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, παρουσία του αντιπεριφεριάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη.

Σκοπός της συνάντησης είναι η επίσπευση των διαδικασιών προετοιμασίας για την λειτουργεία του εμπορευματικού κέντρου και η υποβολή πρότασης στο CEF (Connecting European Facilities). Η κατάσταση του εμπορευματικού κέντρου έχει καταντήσει γραφική και αστεία αφού επί 20 χρόνια σερνόμαστε σε τοπικιστικές και στενόμυαλες αποφάσεις με αποτέλεσμα να στερούμαστε το πλέον αναπτυξιακό έργο που θα είχε υλοποιηθεί στην Ήπειρο.

Για την ιστορία ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιδρά για τοπικιστικούς λογούς, στην πρόθεση του ΟΛΗΓ και της σχετικής μελέτης (στην οποία συμφωνούν και οι 2 βουλευτές του νομού) για την λειτουργίας του εμπορευματικού κέντρου στην Γκρικα, αφού θεωρήθηκε ως η καταλληλότερη θέση. Αφορά έκταση 300 στρεμμάτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής οι μελέτες έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ (!!!).

Σύμφωνα με τον μελετητή το κόστος της επένδυσης φτάνει τα 8.000.000 ευρώ ενώ προβλέπονται 4.200 θέσεις εργασίας, με τον κύκλο εργασιών για τα επόμενα τριάντα χρόνια εκτιμάται ότι θα φθάσει και θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ας ελπίζουμε πως η συνάντηση της Παρασκευής θα είναι η αρχή του τέλους των τοπικιστικών αδιάλλακτων στάσεων

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!