Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με τον ίδιο αντιδημοκρατικό τρόπο να νομοθετεί (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3), όπως οι προηγούμενοι μνημονιακοί, προχωρώντας έτσι πιο δυναμικά στην κατεύθυνση της διάλυσης της ασφάλισης και...

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με τον ίδιο αντιδημοκρατικό τρόπο να νομοθετεί (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3), όπως οι προηγούμενοι μνημονιακοί, προχωρώντας έτσι πιο δυναμικά στην κατεύθυνση της διάλυσης της ασφάλισης και την επίθεση σε όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το “ενιαίο μισθολόγιο” στο δημόσιο έχει στόχο να επιτευχθεί το “πάγωμα” και η μείωση των μισθών, μέσα από αλλαγές στα μισθολογικά κλιμάκια, τη σύνδεση των μισθών με το νέο ασφαλιστικό και την ονομαζόμενη ‘αξιολόγηση’.

Ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο για την διαχείριση των “κόκκινων δανείων” από εταιρείες για την παράδοση όσων χρωστούν στα νύχια αρπακτικών ξένων “funds”. Τα μέτρα του νομοσχεδίου αποτελούν το πρώτο μέρος του πακέτου των 13 “προαπαιτούμενων” του τρίτου μνημονίου ,των οποίων η νομοθέτηση θα ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο και που έχουν στο επίκεντρο το νέο ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ συνεχίζουν με παραπέρα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, απέναντι στην οποία η πολιτική των ανώτατων συνδικαλιστικών ηγεσιών εκδηλώνεται με μια απαράδεκτη και προκλητική στάση: με τη μεν ηγεσία της ΓΣΕΕ να σιωπά και να μην καλεί σε καμία κινητοποίηση τους εργαζόμενους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, τη δε ηγεσία της ΑΔΕΔΥ μόλις την παραμονή της ψήφισης της να εξαγγέλλει , την τελευταία στιγμή, ένα συλλαλητήριο!

Έκτος, όμως, από την επίθεση της στο λαό, η κυβέρνηση δένει τη χώρα όλο και πιο σφιχτά στο άρμα των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Βαθαίνουν την στρατιωτική, οικονομική και πολιτική εξάρτηση της χώρας στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές την ίδια ώρα που εκείνοι, μαζί με τους Ρώσους, ανταγωνίζονται για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Τα αποτελέσματα αυτών των ανταγωνισμών είναι ο πόλεμος, το ματοκύλισμα λαών, η φτώχεια, η προσφυγιά και η εξαθλίωση. Κόντρα,λοιπόν, στα σχέδια τους, κόντρα στα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, ο λαός πρέπει και μπορεί να αντιτάξει τους αγώνες του, να αντισταθεί και να διεκδικήσει.

Να μάθει να νικά και να ανοίξει έτσι νέους δρόμους καθώς και την προοπτική του. Μόνο, όμως, μέσα από την πάλη του στο σήμερα μπορεί να δει καλύτερες μέρες, μόνο αν ο ίδιος ο λαός βρίσκεται στο προσκήνιο και όχι στο περιθώριο των εξελίξεων. Στους χώρους δουλειάς και στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε χωριά και πόλεις, να οργανώσει αντιστάσεις και διεκδικήσεις και να επιδιώξει να τις συντονίσει σε ένα μαζικό ενωτικό αγώνα που μπορεί να γίνει δύναμη ανάσχεσης και ανατροπής των μέτρων κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ. Να ανοίξει έτσι το δρόμο για την προοπτική μιας χώρας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ.

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
• ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ
• ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
In this article

Join the Conversation