Συναγερμός σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα για τον δράστη της Χαλκιδικής

Συναγερμός έχει σημάνει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Πρέβεζα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, καθώς στην Αστυνομία έφτασε βάσιμη πληροφορία για κινήσεις του 35χρονου Τζέημς Κλοντ Λέσι,...

Συναγερμός έχει σημάνει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Πρέβεζα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, καθώς στην Αστυνομία έφτασε βάσιμη πληροφορία για κινήσεις του 35χρονου Τζέημς Κλοντ Λέσι, σε μία προσπάθεια να διαφύγει προς την Αλβανία.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που πριν μερικές ημέρες σκότωσε στη Χαλκιδική τη σύζυγό του και εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του, το μόλις τεσσεράμισι ετών γιο τους. Για τον εντοπισμό του μικρού Φοίβου έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση και από το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς θεωρείται ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος επικοινώνησε με συμπατριώτη του που εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας προκειμένου να τον διευκολύνει στην προσπάθειά του να περάσει στη γείτονα χώρα.

Το γεγονός αυτό, έφτασε στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν κινητοποιηθεί από το απόγευμα της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, όσο όμως και στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Μάλιστα υπήρξαν ολονύχτιες έρευνες σε πολύ επιλεγμένα σημεία αγροτικών περιοχών. Πηγές αναφέρουν ότι από το πρωί της Τετάρτης, έχουν φτάσει και εξειδικευμένες μονάδες από την Αθήνα, προκειμένου να συνδράμουν στην αξιοποίηση των πληροφοριών αλλά και στην έρευνα.

Στην επιχείρηση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συμμετέχει και το Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας, άνδρες του οποίου απόχθες πραγματοποιούν ελέγχους στα πλοία για Ιταλία, ενώ μέχρι τα ξημερώματα που ξεκίνησε η απεργία της ΠΝΟ, έκαναν έρευνες και στα καράβια για την Κέρκυρα. Παράλληλα, κλιμάκια λιμενικών, κάνουν έρευνες και στις ηπειρωτικές ακτές για το ενδεχόμενο διαφυγής του Λέσι με σκάφος προς την πατρίδα του.

Η ηγεσία της τοπικής αστυνομίας τηρεί σιγή ιχθύος, ωστόσο οι οργανωμένες κινήσεις των αστυνομικών δεν περνούν απαρατήρητες καθώς είναι ιδιαίτερα έντονες όσο περνούν οι ώρες. Mε πληροφορίες απο το Α.Π.Ε και το epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation