Ανέλαβε και επίσημα το Λιμενικό ο Σταμάτης Ράπτης

Με μια σεμνή τελετή και παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, του εφοπλισμού αλλά και φορέων του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον υπαίθριο χώρο του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυλακής,...

Με μια σεμνή τελετή και παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, του εφοπλισμού αλλά και φορέων του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον υπαίθριο χώρο του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυλακής, η τελετή παράδοσης παραλαβής της φυσικής ηγεσίας απο τονΠαραμυθιώτη (απο την Αγία Κυριακή)  αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη στη θέση του Αθανάσιου Αθανασόπουλου που αποστρατεύθηκε με το βαθμό του ναυάρχου, ανέλαβε ο αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, στην ομιλία του ευχαρίστησε την παλαιά και νέα ηγεσία του σώματος, μιλώντας για συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου του λιμενικού. Πρόσθεσε ότι το λιμενικό σώμα ήταν πάντα καταξιωμένο και προσηλωμένο στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στην στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και ναυτοσύνης, της επιχειρηματικότητας αλλά και της ναυτικής εργασίας. Αναφερόμενος στη ρόλο του λιμενικού, αναφορικά με τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στα νερά του Αιγαίου είπε ότι το σώμα την τελευταία περίοδο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης. “Νομίζω ότι αυτό το κατέκτησε και είναι μια αυθεντική δικαίωση” πρόσθεσε. Ο κ. Δρίτσας είπε ότι η σημερινή τελετή είναι μια τομή και συνέχεια μια ενότητας και μιας ολότητας που έχει καταγράψει ιστορία έχει ήδη επιτεύγματα και έχει ήδη καθορίσει την ζωή του τόπου, του έθνους, της πατρίδος, των πολιτών και της κοινωνίας.

Ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτιος Ράπτης χαρακτήρισε εξαιρετική την τιμή που έγινε στο πρόσωπό του και δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο που του ανατέθηκε. “Αναλαμβάνω την ηγεσία ενός οργανωμένου σώματος που σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας παρέχει με επιτυχία στο κοινωνικό σύνολο σημαντικές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς δράσεις του” τόνισε ο κ.Ράπτης και και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και του λιμενικού. Ο νέος αρχηγός μίλησε για ενίσχυση των κανόνων και των διαδικασιών αξιοκρατίας και διαφάνειας, ενώ είπε ότι σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει μια σε πρωτοφανή σε μέγεθος οικονομική και προσφυγική κρίση με το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης να εξελίσσεται στα νερά του Αιγαίου, το μήνυμα που απευθύνει στα στελέχη του λιμενικού είναι ότι η αυταπάρνηση η ανθρωπιά και η προσήλωση στην αξία μας είναι αδιαπραγμάτευτες. “Το μέγεθος των προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζουμε δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι δρούμε με υψηλό πατριωτικό φρόνημα και ύψιστο ανθρωπισμό απέναντι σε αυτούς που η μοίρα του οδήγησε στο σκληρό δρόμο της προσφυγιάς” τόνισε ο κ.Ράπτης.

In this article

Join the Conversation