Τοποθέτηση απινιδωτών σε όλη την Θεσπρωτία. Κάλεσμα της Περιφέρειας +ΒΙΝΤΕΟ

Στην αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, τοποθετήθηκε ο πρώτος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, δωρεά του συλλογου συνταξιούχων δημοσιων υπαλλήλων παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ηλία Ντόνη, των αντιπεριφερειάρχων Ν. Κάτσιου και Ο....

Στην αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, τοποθετήθηκε ο πρώτος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, δωρεά του συλλογου συνταξιούχων δημοσιων υπαλλήλων παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ηλία Ντόνη, των αντιπεριφερειάρχων Ν. Κάτσιου και Ο. Πότση, της περιφερειακή συμβούλου Αντιγόνης Φίλη κ.α.

Παράλληλα η Περιφέρεια Ηπείρου τις επόμενες ημέρες προγραμματίζει την τοποθέτηση απινιδωτή στους Φιλιάτες, το Επιμελητήριο στο Δρέπανο και ο αντιπεριφεριάρχης Νικολας Κάτσιος με δωρεά του στην Πέρδικα ενώ σύμφωνα με την Αντιγόνη Φίλη που τρέχει το project από την περιφέρεια, κινούνται ήδη οι διαδικασίες και για την Παραμυθιά.

Στα πλαίσια αυτά και με ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, καλεί φορείς και ιδιώτες να ενημερώσουν την Αντιγόνη Φίλη αν προτίθενται να συμμετέχουν στην χρηματοδότηση για αγορά και τοποθέτηση όσον το δυνατών περισσότερων συσκευών με προνομιακό κοστολόγιο.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενώ ακολουθεί βίντεο του thespro.gr από την τοποθέτηση της συσκευής στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

Αξιότιμοι!
Η καρδιακή Ανακοπή αποτελεί την πιο κοινή αιτία θανάτου μεταξύ των καρδιακών παθήσεων καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας απ ́ όλες τις άλλες καρδιακές αιτίες. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εκμετάλλευση του χρόνου και η άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών καρδιακής ανακοπής είναι το κλειδί για την επιβίωση τους, διότι αν στα άτομα αυτά δοθεί άμεσα απινίδωση, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης ανέρχονται περίπου στο 90%.
Ανελήφθη λοιπόν από την Περιφέρεια Ηπείρου, που ως γνωστόν είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, να τοποθετηθεί σε καίρια σημεία της περιοχής μας ικανός αριθμός απινιδωτών για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών μέχρι να διακομισθούν στα νοσοκομεία μας. Η χρήση των απινιδωτών θα γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και την συντήρησή τους θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια.
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν προτίθεστε να αναλάβετε την χρηματοδότηση μέρους της προσπάθειας μας αυτής υποδεικνύοντας και τα σημεία τοποθέτησης τους. Η Περιφέρεια Ηπείρου σας ευχαριστεί προκαταβολικά και υπόσχεται ότι η χορηγία σας αυτή θα αναδεχθεί και θα εκτιμηθεί δεόντως
Τηλέφωνο επικοινωνίας για την ΠΕ Θεσπρωτίας: 6947375769 (Φίλη Αντιγόνη ­ Περιφερειακή Σύμβουλος)
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/banner_kath_giorgos_raptis_a.jpg
In this article

Join the Conversation