Η Ίριδα του Κάστρου του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά. Εντυπωσιακή φωτογραφία

Μετά από την «Ιριδα του Θεού» από την κορυφή της Μουργκάνας στην Θεσπρωτία, και ύστερα από 8 ολόκληρους μήνες αναμονής, ήρθε και πάλι το πλήρωμα του χρόνου για...

Μετά από την «Ιριδα του Θεού» από την κορυφή της Μουργκάνας στην Θεσπρωτία, και ύστερα από 8 ολόκληρους μήνες αναμονής, ήρθε και πάλι το πλήρωμα του χρόνου για να ξανασχηματιστεί η «Ίριδα», αυτή τη φορά πάνω από το κάστρο του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά.

Σίγουρα η περασμένη Πέμπτη (02/06/2016) έδωσε το εναρκτήριο έναυσμα σε μία σειρά από πανέμορφες κρυστάλλινες νύχτες.

Αυτό το έναυσμα περιμένε καρτερικά ο Γιώργος Μαλαμίδης με τον Κώστα Τσέκα για να κινήσουν για ακόμη μία φορά, νύχτα στα μνημεία της Θεσπρωτίας. Ο ουρανός μαρτυρούσε από πριν τις συγκινήσεις που θα ζούσαν στις παρυφές του επιβλητικού κάστρου. Τρεις μηχανές τραβούσαν ακούραστα από τις 00:10, εκατοντάδες καρέ, την ώρα που απολαμβάναν τους αστερισμούς με κιάλια.

Κατά τις 01:30 το τοπίο φωτίστηκε κυριολεκτικά από μία βολίδα που πέρασε από το κέντρο του γαλαξία, αφήνοντάς τους εμβρόντητους! Περίπου 02:30 σταματήσαν τις λήψεις και ξεκινήσανε τις διαδικασίες για το σχηματισμό της Ίριδας.

Ο Κώστας σκαρφάλωσε στην κορυφή των επάλξεων και απευθείας άρχισε να σαρώνει με τον φακό κατά μήκος την γαλακτική οδό. Δεν αργήσαν και πολύ για να καταγράψουμε απίστευτη πληροφορία που παρείχε απλόχερα ο πεντακάθαρος νυχτερινός ουρανός. Μία τελευταία ματιά πίσω πριν την ώρα της επιστροφής. Δεν χρειάζεται να αναφέρθει η υπέροχη θέα και τον βαθύ, σκοτεινό γεμάτο αστέρια ουρανό που αντικρίσαν. Αυτό που τους έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν αυτό το αλλοπρόσαλλο αίσθημα ότι, παρόλο που ήταν  εντελώς μόνοι, κάτι μας παρακολουθούσε.

Κάτι μεγαλειώδες και απόκοσμο. Δεν αργήσαν πολύ να καταλάβουμε ότι αυτό το κάτι ήταν η Ίριδα του Κάστρου.

Μάθετε περισσοτερα για τους Γιώργο Μαλαμίδη και τον Κώστα Τσέκα


In this article

Join the Conversation