Εκπαιδευτική Δράση στην Αρχαία Ελέα απο την Π.Ε Θεσπρωτίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE υλοποίησαν Εκπαιδευτική Δράση στην Αρχαία Ελέα (Βέλιανη) Παραμυθιάς με μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου...

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE υλοποίησαν Εκπαιδευτική Δράση στην Αρχαία Ελέα (Βέλιανη) Παραμυθιάς με μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας “HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage”.

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε την Τρίτη 07/06/2016 στην Αρχαία Ελέα και κύριος στόχος της ήταν η ενημέρωση των συμμετέχοντων για τη διαδρομή πολιτιστικού τουρισμού που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου και τα σημαντικά επιμέρους σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Η Π.Ε. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με διακρατικούς εταίρους από 8 χώρες (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανία) συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου “HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Αδριατική.

Το έργο HERA πραγματεύεται ορισμένες από τις κυριότερες προκλήσεις όλων των συμμετεχουσών χωρών αναφορικά με τους τομείς τουρισμού-πολιτισμού: έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση και προώθηση της πολιτιστική κληρονομιάς της Αδριατικής, ανεπαρκής συμμετοχή των τοπικών φορέων σε δράσεις προώθησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υψηλή εποχικότητα στην τουριστική ζήτηση, άνισα επίπεδα ανάπτυξης της τουριστικής προσφοράς μεταξύ των χωρών της Αδριατικής και, τέλος, έλλειψη προώθησης της Αδριατικής ως ενός μοναδικού πολιτιστικού τουριστικού προορισμού στις διεθνείς αγορές.

In this article

Join the Conversation