“Κλέψε Λιγότερο” του Dario Fo, απο την θεατρική ομάδα “ΜΑΤΤ”: Σήμερα η τελευταία παράσταση

Την τελευταία παράσταση του θεατρικού έργου του Dario Fo “Κλέψε Λιγότερο”, ανεβάζει σήμερα 8 Ιουλίου στο θέατρο Καρκαμίσι, η θεατρική ομάδα της Παραμυθιάς “Μέσα από την Τέχνη” Ο...

Την τελευταία παράσταση του θεατρικού έργου του Dario Fo “Κλέψε Λιγότερο”, ανεβάζει σήμερα 8 Ιουλίου στο θέατρο Καρκαμίσι, η θεατρική ομάδα της Παραμυθιάς “Μέσα από την Τέχνη”

Ο Νομπελίστας Ντάριο Φο έγραψε το έργο για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της Ιταλικής κοινωνίας. Οι χαρακτήρες που περιστοιχίζουν την ηρωίδα μπορεί να είναι εμφανώς διεφθαρμένοι και τρελοί, αλλά αποδεικνύονται πιο αξιόλογοι από τους φαινομενικά καλούς και αξιοσέβαστους πολίτες. Εκβιαζόμενοι, δικαστές, εξοχώτατοι, καλόγριες και τρελοί κάθε είδους παρελαύνουν μπρος από την Εννέα η οποία διαπιστώνει ότι η κοινωνία προστάζει «αφού κλέβουν οι άλλοι κλέψε και εσύ, ίσως λίγο λιγότερο όμως»

Σε προσαρμογή στην Ελληνική πραγματικότητα απο την “ΜΑΤΤ”, περιγράφεται με το γνωστό αντικομφορμιστικό τρόπο του συγγραφέα, μια διεφθαρμένη ταξική κοινωνία όπου η εξουσία σαν απόλυτος τιμωρός, λειτουργεί για να συντηρηθεί αυτό το σάπιο οικοδόμημα “λοβοτομώντας” όποιον εναντιωθεί.

Το καθήκον, οι ηθικές αξίες και οι ανάγκες των ανθρώπων, δεν μπορούν να διαταράξουν τη “φυσιολογική” ροή των πραγμάτων. Ένα διαχρονικά επίκαιρο έργο, αφού “πες ότι θες δεσποινίς, έτσι όμως η κοινωνία μας δεν διατρέχει κινδύνους”

 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ματίνα Κοσκινά
Ακατάλληλο για κάτω των 15 ετών

In this article

Join the Conversation