Ενημερωση απο τον εμπορικο σύλλογο Παραμυθιάς για τα νέα προγραμματα απασχόλησης προσωπικού μέσω OAEΔ και Voucher

Ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς ενημερώνει τις επιχειρήσεις οτι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν τα προγράμματα απασχόλησης προσωπικού μέσω OAEΔ και Voucher, καλούνται οι επιχειρηματίες να μεταβούν στην υπηρεσία του...

Ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς ενημερώνει τις επιχειρήσεις οτι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν τα προγράμματα απασχόλησης προσωπικού μέσω OAEΔ και Voucher, καλούνται οι επιχειρηματίες να μεταβούν στην υπηρεσία του OAEΔ και να εκδόσουν κλειδάριθμο.

Διευκρινίζουμε δεν έχει σχέση ο κλειδάριθμος του TAXIS με του ΟΑΕΔ.

Άμεσα
-Θα ξεκινήσουν τα δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που θα αφορούν 13.000 νέους από 18 έως 29 ετών και θα είναι εναρμονισμένα με το αντικείμενο των σπουδών τους. Οι νέοι θα καταρτισθούν επί 4 μήνες σε επιχειρήσεις και κατόπιν θα απασχοληθούν (με διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με μισθολογικό κόστος, το οποίο θα καλυφθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ) για 8 μήνες στις ίδιες ή και σε άλλες επιχειρήσεις και πάλι στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Από το φθινόπωρο:
– Για νέους 18-24 ετών που αφορά 10.000 θέσεις
– Για νέους 25-29 ετών για 3.000 θέσεις εργασίας, για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας άμεσα συνδεδεμένης με το αντικείμενο σπουδών τους.
– Προγράμματα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και
– Πρόγραμμα για 1000 άτομα με ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.

Το τελευταίο είναι το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων. Να σημειωθεί ότι παράλληλα “τρέχουν” και τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους 17 + 34 δήμους και τα hot spot που αφορούν συνολικά 24.574 ανέργους.

In this article

Join the Conversation