Τι κρύβει η άρνηση για τον εμβολιασμό των βοοειδών στην Θεσπρωτία;

Μείζονα ερωτήματα εγείρει η άρνηση ορισμένου αριθμού κτηνοτρόφων να επιτρέψουν τον εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου για την νόσο της οζώδους δερματίτιδας. Πρόκειται για μία ασθένεια που ήδη έχει...

Μείζονα ερωτήματα εγείρει η άρνηση ορισμένου αριθμού κτηνοτρόφων να επιτρέψουν τον εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου για την νόσο της οζώδους δερματίτιδας. Πρόκειται για μία ασθένεια που ήδη έχει αποδεκατίσει μονάδες βοοειδών σε άλλες περιοχές της χώρας και αποτελεί κίνδυνο για την περιοχή.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εδώ και αρκετό καιρό έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και έχει προμηθευτεί ικανό αριθμό εμβολίων προκειμένου να θωρακίσει τις μονάδες της περιοχής.

Όμως ορισμένοι κτηνοτρόφοι αρνούνται να επιτρέψουν σε συνεργεία την είσοδο και τον εμβολιασμό των μονάδων.

Το γεγονός αυτό καυτηρίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η θωράκιση μιας περιοχής επιτυγχάνεται με τον καθολικό και όχι τον μερικό εμβολιασμό. Μάλιστα εξέφρασε και εύλογα ερωτήματα για την στάση της συγκεκριμένης μερίδας κτηνοτρόφων.

Τι τελικά μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από την άρνηση; Χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο αριθμός των ζώων που διατηρούν δεν ανταποκρίνεται σε αυτόν που έχουν δηλώσει ενώ δεν αποκλείονται και περιπτώσεις όπου κοπάδια υπάρχουν μόνο στα χαρτιά…

Απο το epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation