Η Λαϊκή Συσπείρωση για την μεταφορά των μαθητών

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μείωσε το ωράριο των Δημοτικών Σχολείων ντύνοντας με παιδαγωγικό μανδύα μια ρύθμιση που επιχειρεί να κρύψει τα τεράστια...

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μείωσε το ωράριο των Δημοτικών Σχολείων ντύνοντας με παιδαγωγικό μανδύα μια ρύθμιση που επιχειρεί να κρύψει τα τεράστια κενά στα σχολεία μας. Σαν να μην έφτανε αυτό κι ενώ τα σχολεία έχουν ενημερώσει την Περιφέρεια για την αλλαγή στο ωράριο, τα δρομολόγια επιστροφής των μαθητών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με την περσινή χρονιά!!!

Το πρόβλημα αυτό πλήττει κυρίως τους μαθητές του Δήμου Σουλίου (και του Δ.Σχ. Μαργαριτίου) με αποτέλεσμα τα παιδιά που ολοκληρώνουν το σχολείο στις 13:15 (ή και νωρίτερα λόγω κενών εκπαιδευτικού προσωπικού) να περιμένουν μία και πλέον ώρα ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αιτία αυτής της απαράδεκτης κατάστασης δεν είναι οι γνωστές άθλιες δικαιολογίες περί ασυνεννοησίας, παρανόησης, γραφειοκρατίας κ.α.

Αιτία είναι το γεγονός ότι το πολύ σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών έχει ανατεθεί σε μια ιδιωτική εταιρία που θέλει «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» με τις ευλογίες των αρμόδιων κρατικών φορέων. Με βάση τη λογική λοιπόν του μέγιστου κέρδους (βασικού νόμου λειτουργίας του οικονομικού μας συστήματος) τα ΚΤΕΛ θέλουν να «βολέψουν» στα ίδια λεωφορεία και απλούς επιβάτες και μαθητές…

Καλούμε τις ομοσπονδίες γονέων, τα σωματεία εκπαιδευτικών, τα μαθητικά συμβούλια να παλέψουν, ώστε τουλάχιστον σε πρώτη φάση να διορθωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.

Τους καλούμε δε, να αγωνιστούν και για τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς, με κρατική χρηματοδότηση.

In this article

Join the Conversation