Συνάντηση στις Βρυξέλλες για το Εμπορευματικό Κέντρο στην Γκρικα Παραμυθιάς

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο ADRI-UP για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου / Εμπορευματικού Κέντρο Θεσπρωτίας στην Γκριάκα Παραμυθιάς μετά και την διήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις...

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο ADRI-UP για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου / Εμπορευματικού Κέντρο Θεσπρωτίας στην Γκριάκα Παραμυθιάς μετά και την διήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στις οποιες παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής, ο κ. Δημήτριος Δημάκος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΟΠΑΘΕ και ο Δ/ντης Ανάπτυξης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Γκρίνιας.

Από την Ιταλική πλευρά παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Λιμένα της Ανκόνας, του Λιμένα της Τεργέστης, της Rete Autostrade Mediterranee και του Fernetti/ Inetrporto di Trieste.

Την πρώτη ημέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εταίρων για τον συντονισμό των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν έως σήμερα και τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η προετοιμασία για την συνάντηση που ακολούθησε την επόμενη ημέρα και η ενημέρωση για τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν τόσο τον κάθε εταίρο ξεχωριστά όσο και όλο το εταιρικό σχήμα.

Την δευτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε συναντηση στα γραφεία της ΙΝΕΑ (European Commission Innovation and Networks Executive Agency), όπου παρευρέθησαν οι διαχειριστές από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου.Την συνάντηση συντόνισαν ο κ. Jaroslaw Kotowski και ο κ. Alberto González Sánchez, διαχειριστές του έργου από την πλευρά της ΙΝΕΑ.

Κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα και επίσης συζητήθηκαν όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή του Grant Agreement, ενέργεια που σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης του έργου.Η πορεία του έργου προδιαγράφεται αισιόδοξη και η συντονισμένη συνεργασία των εταίρων θέτει γερές βάσης για την μελλοντική πορεία του. Προχωράμε σταθερά και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου.

In this article

Join the Conversation