Αξιοποίηση του Μάριου Κάτση σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, βλέπει το “Πρώτο Θέμα”

Την αξιοποίηση μεταξύ άλλων και του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, στον ανασχηματισμό που έρχεται μετά το τριήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει το "Πρώτο Θέμα". Στο σχετικό άρθρο του,...

Για παράδειγμα πληροφορίες φέρουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να φλερτάρει με την προοπτική αναβάθμισής του σε θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κάτι που θα αποτελέσει πίεση προς τον κ. Τσίπρα εάν η ομάδα των 53+ της οποίας ηγείται ο υπουργός Οικονομικών αυξήσει την επιρροή της στο συνέδριο. Το ίδιο ισχύει, λέγεται, και με τον Νίκο Παππά. Τυχόν ανάδειξή του σε πρώτο σε σταυρούς για την κεντρική επιτροπή θα ενισχύσει τα σενάρια να βρεθεί και αυτός αντιπρόεδρος.

Ο υπουργός Επικρατείας συζητείται και για μετακόμιση στο υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να αναλάβει το μεγάλο στοίχημα αυτής της κυβέρνησης με την προσέλκυση επενδύσεων, αν και τυχόν αποχώρησή του από το Μαξίμου θα είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και είναι ο πιο στενός και έμπιστος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Αβέβαιη είναι η παραμονή όμως πολλών σημερινών υπουργών στις θέσεις τους: Ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει στο υπουργείο Εξωτερικών -συζητούνται ως διάδοχοί του η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιάννης Ρουμπάτης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Επίσης αβέβαιος είναι και ο Πάνος Σκουρλέτης λένε κάποιες πληροφορίες παρότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να φύγει από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αλλά και ο Νίκος Τόσκας βλέπει να τρίζει η καρέκλα του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η τύχη επίσης του Νίκου Φίλη ίσως να κριθεί την τελευταία ώρα, μετά την κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με την εκκλησία, ενώ αμφίβολος είναι και ο Θοδωρής Δρίτσας στο υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την έντονη αποδοκιμασία που του επιφύλαξαν τα οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά -μόλις που τον έβγαλαν σύνεδρο στην εσωκομματική ψηφοφορία. «Σφαγή» αναμένεται να γίνει στους υφυπουργούς αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να προωθήσει νέους βουλευτές (Δημήτρης Βέττας, Σωκράτης Φάμελος, Αννέτα Καβαδία, Νεκτάριος Σαντορινιός, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίνα Κασιμάτη, Μάριος Κατσής, Γιάννης Σαρακιώτης και άλλοι). Ερώτημα παραμένει σε ποιους προερχόμενους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει πρόταση, ενώ βέβαιος πρέπει να θεωρείται για το νέο σχήμα ο Φώτης Κουβέλης.

In this article

Join the Conversation