Η “Αγωνιστική Συνεργασία Καθηγητών” Νομού Θεσπρωτίας για τις πρόσφατες εκλογές

Στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στο Νομό Θεσπρωτίας, οι καθηγητές ανέδειξαν για μια ακόμα φορά, την παράταξή μας, πρώτη δύναμη. Από τους δύο εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα...

Στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στο Νομό Θεσπρωτίας, οι καθηγητές ανέδειξαν για μια ακόμα φορά, την παράταξή μας, πρώτη δύναμη.

Από τους δύο εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, η παράταξή μας εκλέγει έναν αιρετό στο ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας και άλλον ένα στο Α/ΠΥΣΔΕ Ηπείρου.

Η πλειοψηφία των συναδέλφων εμπιστεύτηκε την παράταξή μας εκτιμώντας την συνέπεια και αγωνιστικότητά μας. Έχουμε πλήρη επίγνωση της τιμής και της ευθύνης που οι συνάδελφοι μας εξουσιοδοτούν να αναλάβουμε.

Η εμπιστοσύνη τους είναι για εμάς ισχυρό μήνυμα και εντολή για τη συνέχιση του αγώνα, για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου.

Αισθανόμαστε όμως ότι οι μνημονιακές πολιτικές υπονομεύουν τις εργασιακές μας συνθήκες και κάθε έννοια του δημόσιου αγαθού της παιδείας. Το εκπαιδευτικό πλαίσιο επίσης, δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες μας.

Η παράταξή μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία θα συνεχίσει να λειτουργεί σε αγωνιστική κατεύθυνση με αποκλειστικό γνώμονα τις αποφάσεις του κλάδου και τα συμφέροντα των συναδέλφων, με σεβασμό στην ιστορική της πορεία. Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους, ότι οι αιρετοί μας στα υπηρεσιακά συμβούλια θα παλεύουν να λειτουργούν με συνδικαλιστική συνέπεια, αξιοκρατία και διαφάνεια μακριά από παραγοντισμούς και πελατειακές πρακτικές.

Συνεχίζουμε για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας.

In this article

Join the Conversation