Φωτιά στην Παναγία την Πλατανιώτισσα (Πλάτανο του Αράπη). Αποφεύθηκαν τα χειρότερα. Ζημιά στο εξωτερικό του ιστορικού δέντρου

Για φωτιά που εκδηλώθηκε στον Πλάτανο του Αράπη, στην Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς, ενημερώθηκε στις 14:15 το μεσημέρι της Πέμπτης, το πυροσβεστικό κλιμάκιο της πόλης. Άμεσα στο σημείο κατέφθασε ένα...

Για φωτιά που εκδηλώθηκε στον Πλάτανο του Αράπη, στην Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς, ενημερώθηκε στις 14:15 το μεσημέρι της Πέμπτης, το πυροσβεστικό κλιμάκιο της πόλης.

Άμεσα στο σημείο κατέφθασε ένα όχημα με 3 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κατέφεραν να σβήσουν την φωτιά, η όποια είχε προλάβει να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο εξωτερικό του ιστορικού δέντρου, το οποίο αποτελεί σημαντικό προσκύνημα, λόγω τους εικονίσματος που υπάρχει στο εσωτερικό του, με την ιστορία του να ξεκίνα από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Τα ακριβή αίτια της φωτιάς αναμένεται φανερώσει η σχετική έρευνα της πυροσβεστικής, ωστόσο από τα πρώτα στοιχειά, πιθανών να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε στον φωτισμό που έχει τοποθετηθεί στο σημείο.

Εντωμεταξύ στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς, ενημερώθηκε για φωτιά σε αγροτεμάχιο στο Ξηρόλοφο.

Στο σημείο κατεύνασαν 2  πυροσβεστικοί υπάλληλοι και ένα όχημα και έσβησαν την φωτιά η όποια είχε προλάβει να κάψει  500 τμ θάμνων και ξερών χόρτων.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!