Έκανε το πρώτο βήμα η ΚΑΕ Παραμυθιά. Καθαρή νίκη επι της Δόξας Άρτας με “προίκα” 15 πόντων για τον επαναληπτικό

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος Σημαντική και καθαρή νίκη με 58-43 πέτυχε η ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ στον πρώτο εντός έδρας αγώνα με την Δόξα -Πυρου Άρτας. Το ξεκίνημα ήταν νευρικό,...

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

Σημαντική και καθαρή νίκη με 58-43 πέτυχε η ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ στον πρώτο εντός έδρας αγώνα με την Δόξα -Πυρου Άρτας.

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό, με τους παίχτες της Παραμυθιάς να μην μπορούν να βρούνε ρυθμό. Το 10-8 της λήξης του πρώτου δεκαλέπτου φανερώνει το άγχος κυρίως των γηπεδούχων, καθώς οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τους 6 πόντους από τους 8 με βολές. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Παραμυθιά βελτίωσε κάπως την εικόνα της, χωρίς όμως να εκμεταλλεύεται σημαντικά τις ευκαιρίες και το σκορ ημιχρόνου έκλεισε στο 29-22.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες ξεκίνησαν εξίσου δυνατά αλλα με την πάροδο του χρόνου η υπέροχή της Παραμυθιάς, σε συνδυασμό με την κούραση και τις λίγες λύσεις των Αρτινών, έδωσαν  διαφορά 15 πόντων στους  γηπεδούχους με σκορ 44-29 στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Ενώ όλα έδειχναν στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου πως η ΚΑΕ θα καθαριζε εύκολα την υπόθεση πρόκριση, ανταυτου ήρθε χαλάρωση και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά των 22 πόντων στους 15 του τελικού     58-43, εκμεταλλευόμενοι αρκετά παιδαριώδη λάθη της Παραμυθιάς.

Ο επαναληπτικός αγώνας της επόμενης Κυριακής στην έδρα της Άρτας δίνει μόνο ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Παραμυθια και θα ειναι παγίδα, αλλα και  μεγάλο λάθος, αν πιστέψει κανείς ότι η πρόκριση θα έρθει χωρίς μαχητικότητα και πάθος στον επαναληπτικό αγώνα . Απαιτείται λοιπόν αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα έκπληξης.

MVP του αγώνα με διάφορα η κερκίδα, με τους μικρούς φίλους της ΚΑΕ να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα.

Η ΚΑΕ Παραμυθιάς κάνει κάλεσμα στους φιλάθλους να ακολουθήσουν με την παρουσια τους το ίδιο δυναμικά την ομάδα και στον εκτός έδρας αγώνα στην πόλη της Άρτας.

Δεκάλεπτα: 10-8, 19-14, 15-7, 14-14.
Πόντοι-συμμετοχές: Ταχιας 17, Μπαμπος 16, Γκατζιας 7, Αθανασίου 6, Μπάλλας 6, Ρεσβανης 3, Κουμαριανός 3, Λατσος, Χοβολος, Μπικας, Ανδρέου, Τσίπης.

Φωτογραφία αρχείου – Λευτέρης Τζώρτζης

In this article

Join the Conversation