Αποχετευτικό Παραμυθιάς. Διαπιστώσεις και ερωτήματα. Του Νίκου Σπυρόπουλου

Ερωτήματα

Ένα μεγάλο έργο κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στην πόλη της Παραμυθιάς –«έργο αποχέτευσης εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και επεξεργασίας των Δ.Δ. Παραμυθιάς & Καριωτίου».

Έργο που για να δημοπρατηθεί πέρασε από πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις και πολλές δημοτικές αρχές. Η δημοτική αρχή του Δήμου Σουλίου υλοποιεί μια υποδομή που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην πόλη της Παραμυθιάς και Καριωτίου. Έργο απαραίτητο για κάθε σύγχρονη οργανωμένη κοινωνία , σε κάθε σύγχρονη πόλη.

Το έργο έχει δύο εργολαβίες: η πρώτη κατασκευάζει το βασικό δίκτυο του αποχετευτικού και τον βιολογικό καθαρισμό , ενώ η δεύτερη εργολαβία θα κατασκευάσει τις συνδέσεις του βασικού δικτύου με τις οικοδομές της πόλης.

Κάθε έργο βέβαια που κατασκευάζεται σε υπάρχοντα οικισμό-πόλη δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση εντός της πόλης ,την πολλή σκόνη από τις εκσκαφές κλπ και έχουν σχέση:

1. με τον τρόπο που έχει οικοδομηθεί η πόλη ,
2. με το εσωτερικό οδικό δίκτυο που έχει,
3. με την μη ύπαρξη πολεοδόμησης κλπ

Με την ολοκλήρωση όμως του έργου θα έχουμε αποκτήσει μια σύγχρονη υποδομή στην πόλη. Βέβαια αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποια ερωτήματα τα οποία οι κάτοικοι της Παραμυθιάς και του Καριωτίου πρέπει να γνωρίζουν και πρέπει να ενημερωθούν από την δημοτική αρχή:

– 1. πότε θα γίνει και πόσο θα κοστίσει η σύνδεση μιας οικοδομής με το αποχετευτικό δίκτυο;
– 2. πόσα θα είναι τα ανταποδοτικά τέλη για την λειτουργία του αποχετευτικού που θα πληρώνει κάθε διαμέρισμα το χρόνο ή το εξάμηνο;
– 3. θα αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο μετά την ολοκλήρωση του έργου;
– 4. στον κεντρικό δρόμο της Παραμυθιάς στην οδό Κ. Καραμανλή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το έργο –έγιναν μόνο κάποιες δοκιμαστικές τομές, πρέπει η επιβλέπουσα υπηρεσία και ο δήμος να μεριμνήσουν ώστε η κατασκευή του δικτύου σ΄ αυτόν να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα – πριν την καλοκαιρινή περίοδο και με πολλή σεβασμό στους επαγγελματίες της πόλης.

In this article

Join the Conversation