O ΣΥΡΙΖΑ Παραμυθιάς για το Τ.Ε.Π

Ένα πανάκριβο υπερσύχρονο κτήριο που έγινε για την δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα, χρόνια τώρα μαράζωνε κλειστό, παρατημένο απαξιωμένο και λεηλατημένο. Κινδύνευε δε το έργο με απένταξη...

Ένα πανάκριβο υπερσύχρονο κτήριο που έγινε για την δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα, χρόνια τώρα μαράζωνε κλειστό, παρατημένο απαξιωμένο και λεηλατημένο. Κινδύνευε δε το έργο με απένταξη και η χώρα με πρόστιμα από την ΕΕ.

Με απόφαση του υπουργείου υγείας μπαίνει επιτέλους τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και το ΤΕΠ θα λειτουργήσει σαν Μονάδα αυξημένης φροντίδας και Ημερήσιας νοσηλείας. Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις έπαιξε η αμέριστη βοήθεια από την περιφέρεια, οι συστηματικές προσπάθειες του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή, καθώς και της 6ης ΥΠΕ.

Χαιρετίζουμε λοιπόν το άνοιγμα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα καθώς θεωρούμε πως είναι θετική εξέλιξη στην προσπάθεια για αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες, και την κάλυψη των αναγκών της ανερχόμενης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.  Οι δικαιολογημένες ανησυχίες για υποβάθμιση των άλλων υποδομών υγείας της περιοχής πρέπει να συζητηθούν, αλλά δεν μπορούν να είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη μιας σημαντικής προσπάθειας.  Πολύ περισσότερο όταν οι όποιες κριτικές και διαφωνίες εκφράζονται απο τοπικούς  πολιτικούς του παρελθόντος, που ενώ χρόνια τωρα αδιαφορούσαν για το θέμα  και σφύριζαν αδιάφορα, τώρα εμφανίζονται παριστάνοντας τους κήνσορες.

Παρά την ακατάσχετη καταστροφολογία, είναι φανερό πως ανοίγουμε υποδομές όταν οι άλλοι έκλειναν και υποβάθμιζαν.  Ο πόλεμος στην διαφθορά στον χώρο του φαρμάκου, οι προσλήψεις σε προσωπικό κόντρα στις επιταγές των πιστωτών, η δωρεά κάλυψη ανασφάλιστων και απόρων, και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη μας δημιουργούν την πεποίθηση πως στον χώρο της υγείας γίνονται σημαντικά θετικά πράγματα.

Δύσκολα αλλά Προχωράμε, με ψηλά το κεφάλι.


In this article

Join the Conversation