Ένταση στην συνέλευση του εμπορικού συλλόγου για το αποχετευτικό και το μπαλάκι στην Περιφέρεια

Με ένταση πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς, που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης, με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο έναρξη του κύριου μέρους των...

Με ένταση πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς, που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης, με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο έναρξη του κύριου μέρους των εργασιών για το αποχετευτικό στην Κ. Καραμανλή.

Το παρόν στην συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωπος του ανάδοχου του έργου καθώς και μέλη του εμπορικού συλλόγου.

Οι σκέψεις του εμπορικού συλλόγου για ασφαλιστικά μέτρα, αποσύρθηκαν εν ριπή οφθαλμού, μετά και την τοποθέτηση της νομικού συμβούλου Βέρας Βέρμπη, η οποία ενημέρωσε το σώμα για τον κίνδυνο επιβολής χρηματικής αποζημίωσης από τον εμπορικό σύλλογο στον ανάδοχο, σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα.

Έτσι η κουβέντα περιορίστηκε στον χρόνο έναρξης των εργασιών, ενώ σημειώθηκε ένταση μεταξύ μέλους του συλλόγου και της δημάρχου Σουλίου, σχετικά με την διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα, ενώ υπήρξαν και απειλές για παρεμπόδιση των εργασιών.

Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση έναρξης των εργασιών στο τμήμα εκτός πεζοδρόμου, στην οποία θα συμφωνήσουμε και εμείς.

Από τον ανάδοχο ξεκαθαρίστηκε πως το θέμα στην ουσια είναι πολιτικό, ενώ σε περίπτωση άμεσης έναρξης των εργασιών, αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Επίσης τόνισε ενώ σε περίπτωση που οι εργασίες μεταφερθούν για τις αρχές του φθινοπώρου, υπάρχει περίπτωση να μην πραγματοποιηθεί ο φετινός Λάμποβος. Πάντως δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις για την μέχρι τώρα καθυστέρηση, η οποία και μας εχει φτάσει σε αυτό το σημείο.

Επίσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου λόγω βροχών, σε περίπτωση που θα ξεκινήσουν οι εργασίες το φθινόπωρο καθώς οι 7 εβδομάδες που έδωσε ο ανάδοχος για το Καλοκαίρι, μπορεί να μετατραπούν σε μήνες στις περιόδους βροχόπτωσης στην Παραμυθιά.

Έτσι και μετά πρόταση καταστηματάρχη, αντιπροσωπεία του εμπορικού συλλόγου θα βρεθεί αύριο στην περιφέρεια Ηπείρου για συνάντηση με τις τεχνικές υπηρεσίες και με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, με σκοπό την αναβολή την έναρξης των εργασιών, με παράταση του έργου, το οποίο έτσι και αλλιώς κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ, λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος του 18μηνού, όπως προβλέπεται και από την σχετική απόφαση ένταξης. Στην περίπτωση αυτή και ωσότου το έργο γίνει γέφυρα στο νέο ΣΕΣ, θα υπάρξει αναστολή των εργασιών με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί πριν από ένα χρονο, στον πρώην δήμο Θιναλίου στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα επι ένα καλοκαίρι, η παραλία Αχαράβης, να έχει παραμείνει σκαμμένη μέχρι και την γέφυρα του αποχετευτικoύ στο νέο ΣΕΣ.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο περιφερειάρχης Ηπείρου αύριο θα βρίσκεται σε ανειλημμένη υποχρέωση και υπάρχει περίπτωση η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Όσο όμως ο καιρός περνάει και οι εργασίες μεταφέρονται χρονικά, τόσο  θα αμβλύνεται το πρόβλημα, όποτε και θα πρέπει να παρθεί άμεσα απόφαση και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, όποια πρόταση και αν υπερισχύσει, είτε του εμπορικού συλλόγου, είτε του ανάδοχου.

Φωτογραφια αρχειου

In this article

Join the Conversation