H Εφορεία Αρχαιοτήτων, για τις εκδηλώσεις της Πανσελήνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες που κατέκλυσαν το Αρχαιολογικό Μουσείο...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες που κατέκλυσαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και τον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας το βράδυ της Δευτέρας, 7 Αυγούστου 2017.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Με αφορμή τη λαμπρότερη πανσέληνο του χρόνου 250 και πλέον επισκέπτες, αγνοώντας τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν «Παραμύθια…στο φως του φεγγαριού» από τη Μαρία Μαχαίρα, υπό τους ήχους της κιθάρας του Αντώνη Καρασταμάτη και να περιηγηθούν στις αίθουσες του μουσείου μέχρι τα μεσάνυχτα. Μεταξύ των επισκεπτών και πλήθος μικρών παιδιών και πολλά μέλη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας «Στοργή», που καλωσόρισαν τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου με ενθουσιώδεις αντιδράσεις και θερμά χειροκροτήματα.

Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας
Περισσότεροι από 460 επισκέπτες βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας για να απολαύσουν μία σπάνια εμπειρία περιήγησης κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να ακούσουν αγαπημένες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια» που απέσπασε τις θετικές αντιδράσεις των θεατών.
.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θέλει να ευχαριστήσει θερμά για τη συνεργασία τους τον Δήμο Σουλίου και τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας «Στοργή», καθώς και όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και να υποσχεθεί ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς – Αρχαιολόγος
In this article

Join the Conversation