Στην Παραμυθιά αύριο σπηλαιολόγοι και αρχαιολόγοι, για την ανάδειξη των σπηλαίων Ραχουλίου, Γκρίκας και Χόικας

Στην Παραμυθιά θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης, σπηλαιολόγοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από αρχαιολόγο του υπουργείου πολιτισμού, καλεσμένοι του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού....

Στην Παραμυθιά θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης, σπηλαιολόγοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από αρχαιολόγο του υπουργείου πολιτισμού, καλεσμένοι του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού.

Αντικείμενο της παρουσίας τους, είναι η επίσκεψη σε 3 σπήλαια της ευρύτερης περιοχής (Ραχουλίου, Γκρίκας και Χόικας) με σκοπό την διερεύνηση των συνθηκών χαρτογράφησης και αξιοποίηση τους ως τουριστικό σημείο.

Και στα τρια σπήλαια που παραμένουν άγνωστα και αχαρτογράφητα, υπάρχουν σταλακτίτες διαφόρων μορφών και μεγέθους, ενώ σε διάφορα σημεία συνυπάρχουν με υπόγεια νερά και συνθέτουν σπάνιες παραστάσεις πρωτόγνωρης ομορφιάς.

Ο σπηλαιολογικός τουρισμός αποτελεί συναρπαστική εμπειρία για τους λάτρεις αυτού του είδους εναλλακτικού τουρισμού ενώ όπως ανέφερε στην paramythia-online.gr o πρόεδρος του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού Αποστολης Φούρκας, στόχος είναι η ανάδειξη και η προβολή των αγνώστων αυτών σημείων που δημιούργησε η φύση στο πέρασμα των χιλιάδων χρόνων.

Στην φωτογραφία το σπήλαιο Γκρίκας απο το αρχείο του Μιχάλη Πασιάκου.

In this article

Join the Conversation