Στην Παραμυθιά 20 hosted buyers δημοσιογράφοι, bloggers και travel agents από διάφορες χώρες για ταξίδι εξοικείωσης

20 προσκεκλημένοι από την Περιφέρεια Ηπείρου hosted buyers, βρίσκονται στην Παραμυθιά από το βράδυ της Κυριακής για ταξίδι εξοικείωσης. Η αποστολή αποτελείται από δημοσιογράφους, bloggers και travel agents...

20 προσκεκλημένοι από την Περιφέρεια Ηπείρου hosted buyers, βρίσκονται στην Παραμυθιά από το βράδυ της Κυριακής για ταξίδι εξοικείωσης.

Η αποστολή αποτελείται από δημοσιογράφους, bloggers και travel agents από Αγγλία, Γερμανία, Κίνα, Ρουμανία Ρωσία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία, Ιταλία, Ινδία, Τουρκιά, Γαλλία κ.α

Στόχος της δράσης της Π.Η, είναι η προβολή της Ηπείρου σε ξένους εμπορικούς επισκέπτες, με απώτερο σκοπό τόσο την μετέπειτα προβολή από τους δημοσιογράφους και bloggers στα μέσα ενημέρωσης που διαχειρίζονται, οσο και την προσθήκη της περιοχής στα πακέτα των travel agents.

Στα πλαίσια αυτά, η αποστολή διανυκτέρευσε στο Theasis Hotel και συνοδευόμενη από την περιφερειακή σύμβουλο Αντιγόνη Φίλη, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Βυζαντινό Ναό της Παναγίας, τα Βυζαντινά Λουτρά, τον Πύργο Κούλια και το Βενετσιάνικο Ρολόι.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, η δράση όσον αφορά την Παραμυθιά, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, αφού όπως μάθαμε ενημερώθηκαν στο παρα5 από το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να μην οργανωθεί καμιά παράλληλη εκδήλωση πέραν της περιήγησης σε σημεία αναφοράς της Παραμυθιάς.

Έτσι λοιπόν η αποστολή, είχε μεν την ευκαιρία να γνωρίζει χωροταξικά την Παραμυθιά, άλλα δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίζει τον πολιτισμό, την τοπική κουζίνα (πέραν απο ένα μπουκάλι τοπικης ετικέτας που τους προσφέρθηκε) και την λαογραφία, χαρακτηριστικά που πλέον δείχνει μεγάλη σημασία στο σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ.

In this article

Join the Conversation