H Ταξική Πορεία Θεσπρωτίας, για τις εκλογές εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, Τις τελευταίες μέρες είδαμε την πιο προκλητική στάση και προπαγάνδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ξανά- φυσάει...

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,

Τις τελευταίες μέρες είδαμε την πιο προκλητική στάση και προπαγάνδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ξανά- φυσάει ο αέρας της ανάπτυξης, ότι έρχεται το ξεπέρασμα των μνημονίων και … οι καλύτερες μέρες.

Την ίδια ώρα ετοιμάζουν νέο γύρο σφαγής των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, με ακόμη πιο σκληρό πακέτο από αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα. Θα συνεχίσουν άξια τη δουλειά τους, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ κλπ), πάντα για λογαριασμό του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου και πάντα απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει, έχει στόχο το ξήλωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων στην προσπάθεια που κάνει το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός να πάρει από τους λαούς την ιστορική ρεβάνς. Οι νίκες και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, τον προηγούμενο αιώνα, ήταν πολλές και τεράστιες ενώ έφτασαν μέχρι και το πρώτο πάρσιμο της εξουσίας πριν από 100 χρόνια (Οκτωβριανή Επανάσταση).

Για το λόγο αυτό χτυπούν ασταμάτητα και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά και όλα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για να αποσυγκροτήσουν πλήρως την εργατική τάξη και συνολικά τους εργαζόμενους και τις αντιστάσεις τους. Η απέραντη ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν γίνει καθεστώς, καθώς είναι στόχευση δεκαετιών και κατεύθυνση από ΕΕ-ΔΝΤ έτσι ώστε να κερδοφορεί το Κεφάλαιο όπως θέλει. Είτε λοιπόν θα είμαστε άνεργοι, είτε θα έχουμε ‘δουλειά’ λίγων ωρών με μισθούς πείνας, είτε θα ξεπερνάμε τα 10ωρα … και πάλι με μισθούς πείνας.

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,

Η εντατικοποίηση στη δουλειά και η ένταση της εκμετάλλευσης από τις δυνάμεις της εργοδοσίας, έχει οδηγήσει την τελευταία περίοδο σε αμέτρητα εργατικά ατυχήματα. Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα καθώς για αυτά ευθύνεται η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδος και δεν πρόκειται ποτέ να νοιαστεί για τους κινδύνους και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ο διαχωρισμός στους μισθούς πείνας σε κάτω και άνω των 25 ετών, οι ομαδικές απολύσεις, … είναι μόνο μερικά από όσα είτε εφαρμόζονται είτε θα αποτελέσουν τα επόμενα …προαπαιτούμενα.

Ξέρουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και για αυτό το λόγο χτυπούν το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ, που αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια των εργαζομένων, φέρνοντας το συνδικαλιστικό νόμο.

Μπροστά σε αυτή την επίθεση όμως, οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ηγεσίες) αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πόσο ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ είναι καθώς τηρούν σιγή ιχθύος είτε προκηρύσσουν μονοήμερες απεργίες τουφεκιές. Από την άλλη πλευρά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απέδειξαν ξανά με τη σειρά τους πως ακόμη και τις όποιες κινητοποιήσεις κάνουν με τον εαυτό τους, τις οδηγούν …στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, δηλαδή στα κοινοβούλια. Την ώρα δηλαδή που απαιτείται η οργάνωση και ο αγώνας στην κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (που ελέγχουν και το σωματείο) λειτουργούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή.

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,

Ο αρνητικός όμως συσχετισμός που επικρατεί στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να αποθαρρύνει κανέναν εργαζόμενο. Αντιθέτως! Οι εργαζόμενοι πρέπει και να οργανώνονται στο σωματείο και να αντιστέκονται. Πρέπει όλοι να είμαστε ενεργά μέλη στην πάλη και τη διεκδίκηση! Δεν υπάρχει άλλη λύση από τον αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, μακριά από ‘σωτήρες’ και αυταπάτες. Μόνο με συνελεύσεις – απεργίες – διαδηλώσεις και συνεχή πάλη μπορούμε να νικήσουμε.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί, να αντισταθεί και να παλέψει ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους
– Συλλογικές συμβάσεις και πάλη για αυξήσεις
– Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση
– Οι εργάτες δεν είναι εργαλεία, παράγουνε τον πλούτο σε αυτή την κοινωνία

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, συμμετέχουμε στις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στις 18 Νοέμβρη στην Παραμυθιά και στις 19 , 20 στην Ηγουμενίτσα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το ψηφοδέλτιο της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Μουσελίμης Λάμπρος
Μουσελίμης Νίκος
Μπουραντά Μαρία
Ντινάκου Αχιλλέας
Τριανταφύλλου Δημήτρης
In this article

Join the Conversation