Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μετατροπή του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου σε ΧΥΤΥ και η δημιουργία νέου κυττάρου

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν, μετά την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Οικονομίας, το έργο για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του ΧΥΤΑ Ελληνικού με...

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν, μετά την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Οικονομίας, το έργο για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του ΧΥΤΑ Ελληνικού με προυπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και με με προυπολογισμό 569 χιλιάδων οι μελέτες ωρίμανσης για επέκταση και δημιουργία νέων κυττάρων των ΧΥΤΥ Ελληνικού και Καρβουναρίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφαση του ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης του έργου: Κατασκευή αποχετευτικών αγωγών και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 26, 7 εκ. ευρώ και με ανάδοχο την ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο θέμα αυτό, αλλά και στις άλλες παρεμβάσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που έχουμε, γιατί όταν ο προϋπολογισμός ενός έργου είναι μεγάλος, το αποτέλεσμα της Δημοπρασίας, αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να δώσει το δικαίωμα να υπογράψουμε την σύμβαση και να αρχίσει η υλοποίηση. Το συγκεκριμένο έργο (πρώην Δήμος Ζαλόγγου), όπως και το έργο προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ που εκτελείται ήδη από το πρόγραμμά μας (Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020) για το αποχετευτικό δίκτυο σε Πέρδικα – Σύβοτα – Πλαταριά κλείνουν σχεδόν όλα τα δυτικά παράλια της Ηπείρου. Και αυτές τις ημέρες μετά από μια πλήρη συμφωνία που κάναμε για τον αποδέκτη του βιολογικού καθαρισμού Καναλλακίου επιδιώκουμε και αυτό το έργο να μπορέσουμε σιγά σιγά να το ωριμάσουμε για δημοπράτηση».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!