Πολιτική σκοπιμότητα “βλέπει” η Ραχήλ Μακρή στις δηλώσεις Μπραίμη για Αρβανίτες, Βλάχους και Σαρακατσάνους

Η Ραχήλ Μακρή απάντησε με δελτίο τύπου στην δήλωση που έκανε η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση, με αφορμή τη δημοσίευση του Θεόδωρου Πάγκαλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο...

Η Ραχήλ Μακρή απάντησε με δελτίο τύπου στην δήλωση που έκανε η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση, με αφορμή τη δημοσίευση του Θεόδωρου Πάγκαλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o οποίος έγραψε ότι οι Σουλιώτισσες ήταν πλήρως Αλβανόφωνες.

Μαλιστα με το γνώστο της ύφος, σχολιασε στο facebook: “Βγήκε και η άλλη και τους είπε στα μούτρα τους ότι δεν είναι Έλληνες και την εχουν και Δήμαρχο. Μπεεεε Βελάστε Αλβανικά ωρέ που σας ξεφτίλισε ο πασοκος υπουργός του “πήρε την σημαία ο αέρας στα Ίμια” και η Μανιάτισσα πασόκα αρχόντισσα του τόπου σας”

To δελτίο τύπου της Μακρή εχει ως εξής:

«Η αρβανίτικη φυλή, η σαρακατσάνικη, η βλάχικη είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα. Προασπίστηκαν το ελληνικό έδαφος αισθάνονταν Έλληνες, πολεμούσαν σαν Έλληνες», ήταν η απάντηση της κυρίας δημάρχου Σουλίου στα όσα υποστήριξε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ για την μη ελληνική καταγωγή των Σουλιωτών.

Η Δήμαρχος, εμμέσως πλην σαφώς με την απάντηση της, υπονόησε ότι οι Σουλιώτες δεν ήταν Έλληνες, αλλά φυλή που απλά πολέμησε σαν Έλληνες.

Ενημερώνουμε την αξιότιμη κυρία Δήμαρχο, ότι οι Σουλιώτες δεν πολέμησαν σαν Έλληνες, αλλά ήταν Έλληνες. Δεν αισθάνονταν Έλληνες, ήταν Έλληνες.

Ενημερώνουμε την κυρία Δήμαρχο, ότι οι Σουλιώτες, όπως οι Υδραίοι, οι Σπετσιώτες και πολλοί κάτοικοι των Μεσογείων, ήταν Αρβανίτες, δηλαδή Έλληνες από το Άρβανον, δηλαδή από την Ελληνικότατη Βόρειο Ήπειρο.

Ήταν ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία και κατέβηκαν σε πόλεις και νησιά της Νοτίου Ελλάδος.

Οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες, ουδέποτε είχαν διαφορετική συνείδηση από τους υπόλοιπους Έλληνες, που περιγράφεται στα λόγια του Μάρκου Μπότσαρη:«Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρετανική σημαία».

Αν δεν το γνωρίζει αυτό η κυρία Δήμαρχος Σουλίου, να φροντίσει να διαβάσει την ιστορία του τόπου του οποίου προΐσταται ως Δήμαρχος και αν δυσκολευτεί, να μας ενημερώσει να της δωρίσουμε εμείς βιβλία μερικών από τους παγκόσμια αναγνωρισμένους ιστορικούς και Βαλκανιολόγους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Μέχρι να ενημερωθεί, καλό θα ήταν να μας κάνει την χάρη να προσέχει περισσότερο τις δημόσιες δηλώσεις της για φυλές που πολέμησαν «σαν Έλληνες» και να ζητήσει συγνώμη για την προσβολή των προγόνων μας.Όταν μέσα στην ίδια μας την χώρα, θεσμικά πρόσωπα αυθαίρετα αμφισβητούν στα ίσα την ελληνικότητα της πατρίδας μας, μετά μην απορούμε με τους ανιστόρητους πολιτικούς σαλτιμπάγκους από τις γειτονικές χώρες που μας κουνούν το δάκτυλο και αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης.


In this article

Join the Conversation