Λύση στους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους προσπαθεί να δώσει το Υπ. Πολιτισμού, με 12 προσλήψεις στην Ήπειρο.

Εργαζόμενους με πεντάμηνη απασχόληση σε αρχαιολογικούς χώρους, αναμένεται να προκηρύξει το υπουργείο Πολιτισμού. Από τις 400 θέσεις συνολικά σ’ όλη την Ελλάδα, προβλέπονται έξι για το Μουσείο και...

Εργαζόμενους με πεντάμηνη απασχόληση σε αρχαιολογικούς χώρους, αναμένεται να προκηρύξει το υπουργείο Πολιτισμού.

Από τις 400 θέσεις συνολικά σ’ όλη την Ελλάδα, προβλέπονται έξι για το Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης, της Κασσώπης και του Νεκρομαντείου Αχέροντα, και από δύο στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας.

Mε τον τροπο αυτο το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθει να δώσει τέλος στους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, λογω ελλείψεων κυρίως αρχαιοφυλάκων. Οι επιπλέον 2 υπάλληλοι στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, δεν θα λύσει το προβλημα, ωστοσο θα υπάρχει βελτίωση της κατάστασης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως οι χώροι της Παραμυθιάς που ανήκουν στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτιας (Πύργος Κούλια, αρχαία Ελέα και βυζαντινά λουτρά), παραμένουν κλειστά επί σειρά ετών και ο μονος τρόπος για να να τα επισκεφτεί κάποιος, ειναι να κλείσει ραντεβού με κάποιον απο τους αρχαιοφύλακες, ενώ δεν ειναι λίγες οι φορές, που επισκέπτες εχουν βρέθει στους χώρους χωρις να γνωρίζουν την παραπάνω ιδιαιτερότητα με αποτέλεσμα να φεύγουν άπραγοι και δυσαρεστημένοι.

In this article

Join the Conversation