Συνάντηση Μπραΐμη με Σκουρλέτη για τις ζημιές από την κακοκαιρία και για χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με την Δήμαρχο Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη και τον Πρόεδρο της ΔΚ Παραμυθιάς, Γιώργο Καλόγηρο. Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την...

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με την Δήμαρχο Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη και τον Πρόεδρο της ΔΚ Παραμυθιάς, Γιώργο Καλόγηρο.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση 120.000 ευρώ που εγκρίθηκε, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ περιέγραψε τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν πρόσφατα από ανάλογα καιρικά φαινόμενα έντεκα Κοινότητες.

Ρέματα φράχτηκαν, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, γεφύρια γκρεμίστηκαν και τοιχία έπεσαν επεσήμανε η Δήμαρχος, που ζήτησε και γι’ αυτές τις περιπτώσεις τη συνδρομή του υπουργείου.

Ο κ. Σκουρλέτης παρότρυνε την Δήμαρχο να υποβάλει αίτημα οικονομικής ενίσχυσης για τις εργασίες αποκατάστασης, προκειμένου να το εξετάσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου.

Ταυτόχρονα, την ενημέρωσε για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αφορούν στην προμήθεια μηχανημάτων έργου, την κατασκευή Παιδικών Χαρών, την ύδρευση και την αποχέτευση, την αποκατάσταση δημοτικών κτηρίων, την αγροτική οδοποιία και άλλες, πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συμπληρωματικού χαρακτήρα σε άλλα προγράμματα, που πρόκειται να ενεργοποιηθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!