To KKE Παραμυθιάς για την σημερινή επίθεση στη Συρία

Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα Να κλείσουν οι βάσεις-Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, ΗΠΑ, Βρετανία...

Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς

Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα

Να κλείσουν οι βάσεις-Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ

Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, με τη στήριξη άλλωνκρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής,καταστρέφουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία.

Πραγματικός τους στόχος είναι οέλεγχος πλουτοπαραγωγικών πηγών, ενεργειακών δρόμων, σφαιρών επιρροής. Αυτός οστόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ’ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, με κυβερνήσεις πουδεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.

Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση πολεμικώνδυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικούπολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου.

Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων, για τους οποίους οι θύτες–κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Επιβεβαιώνεται γιαμια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα τηςεκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά – με εμπορικούς “πολέμους”και αντιλαϊκά μέτρα – τα τεράστια αδιέξοδά του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σ’ αυτό τομακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά τηςλείας. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Έχει μετατρέψει τη χώρα σεΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει αναβαθμίσει τις βάσεις στην Ελλάδα.

Συνεργάζεται στρατιωτικά μεκράτη– δολοφόνους, όπως το Ισραήλ.Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικάδικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας– ΝΑΤΟ.

Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερωνεξελίξεων στην περιοχή.

Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων.

Δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για λαούς και κυριαρχικά δικαιώματα.Νοιάζονται μόνο για τα συμφερόντά τους. Η κυβερνητική πολιτική της “γεωστρατηγικήςαναβάθμισης” το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τιςπιθανότητες εμπλοκής σ’ έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα,για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες καιμεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω τωνεπεμβάσεων και των πολέμων.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στονιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα,για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για τηναποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη ναορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημαπου γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

In this article

Join the Conversation