Ο Μ. Κάτσης για την ένταξη του έργου της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας στο ΠΔΕ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, το έργο: Σύνδεση λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατία οδός και...

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, το έργο: Σύνδεση λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατία οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας) προϋπολογισμού 12,7 εκ.€.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά:

Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 του έργου της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 12,7 εκ €, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών. Θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, ο οποίος θα έχει αυξημένη διέλευση και λόγω της λειτουργίας του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Εκτός αυτού, θα ομορφύνει ολοκληρωτικά την εικόνα εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Τούτη η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κοιτάζει την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη ώστε να μειωθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες.

Η δύσκολη πορεία των τελευταίων χρόνων φτάνει στο τέλος της. Η επιστροφή στην κανονικότητα, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η δημιουργία νέων υποδομών, είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την επόμενη μέρα. Πάρα τα στενά οικονομικά περιθώρια, η κυβέρνηση κατάφερε να στηρίξει πολύπλευρα τις τοπικές κοινωνίες.

Όμως το ορόσημο της εξόδου από το μνημόνιο είναι πλέον πολύ κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγονται νέες δυνατότητες για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ακόμα μεγαλύτερες δράσεις.

Αυτή είναι μία μεγάλη κατάκτηση των συμπολιτών μας, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε ώστε να μην επιστρέψουμε πίσω στο παρελθόν και τις παθογένειες του.”

In this article

Join the Conversation