Ένα νέο ρεύμα απαιτητικών τουριστών, αλωνίζει την Θεσπρωτία. Σήμερα στην Παραμυθιά…

Η αρχή μιας στρατηγικής δράσης για το τοπικο τουριστικό προϊόν, έκανε την Κυριακή το πρώτο του βήμα. Ένα νέο ρεύμα απαιτητικών βορειοευρωπαίων τουριστών, με προτιμήσεις στις εναλλακτικές μορφές...

Η αρχή μιας στρατηγικής δράσης για το τοπικο τουριστικό προϊόν, έκανε την Κυριακή το πρώτο του βήμα. Ένα νέο ρεύμα απαιτητικών βορειοευρωπαίων τουριστών, με προτιμήσεις στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, βρέθηκαν στην Θεσπρωτία.

Φιλοξενούμενοι μας από την Δανία βρίσκονται στην Θεσπρωτία από εχτές για να γνωρίσουν τις μοναδικές φυσικές όμορφες του τόπου μας, σε ένα project του Γεώργιου Μαλαμίδη.

Η περιήγηση άρχισε από το Φοινίκι Φιλιατών όπου θαύμασαν την αρχιτεκτονική των χαρακτηριστικών τοξοτών θυρών και στη συνέχεια στο λαογραφικό μουσείο του χωριού, έμαθαν για τις συνήθειές μας. Στο νερόμυλο Ριζού μετά τη Τζούμα, είδαν πόσο δύσκολα έβγαινε το ψωμί τα παλιά χρόνια και πως καθαρίζαμε και ακόμα καθαρίζουμε οικολογικά τα χαλιά μας στις νεροτριβές. Στις περιβόητες σάρες του καλντεριμιού του Λάγγαρη, εν συνεχεία περπάτησαν με θέα μαγική και στου Αι Μηνά τον τόπο απόλαυσαν παραδοσιακές ντόπιες γεύσεις.

Σήμερα το γκρουπ θα βρίσκεται στην Παραμυθιά οπου και θα βρεθεί στον Σταυρό των όρων Παραμυθιάς καθώς και στην αρχαία Ελέα.

Σημαντικό ρόλο στην εισροή Δανών τουριστών, αναμένεται να παίξει και η στρατηγική συμφωνία του αεροδρομίου Ιωαννίνων για απευθειας πτήσεις προς και απος Δανια.

Ο tour operation Apollo που έκανε «γούρικο ποδαρικό» στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πέρα απο τα διπλά εβδομαδιαία δρομολόγια που ξεκινησαν αρχές Μαϊου από Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη για δεύτερη συνεχή χρονιά, σχεδιάζει εκτός των άλλων και για το 2019 δύο ακόμη προορισμούς προς και απο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, από Όσλο και Ελσίνκι.

Φέτος οι πτήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα ως εξής:
Στοκχόλμη – Ιωάννινα 07:00 – 11:25
Ιωάννινα – Κοπεγχάγη 12:20 – 14:15
Κοπεγχάγη – Ιωάννινα 15:15 – 19:10
Ιωάννινα – Στοκχόλμη 20:10 – 22:35
In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!